RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce zboruri se reiau zilele acestea de pe aeroportul din Iași

După reuniunea de aseară a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, alte câteva ţări au fost redeschise curselor aeriene dinspre România.

Astfel, primul zbor spre Italia după o întrerupere de mai bine de trei luni ar putea să aibă loc chiar azi, spre Veneţia (Treviso) sau spre Milano (Bergamo). Acesta din urmă, situat în cel mai mare focar al epidemiei din Peninsulă, a fost primul aeroport italian care s-a închis în martie. De mâine se va putea zbura de la Iaşi spre Paris şi Bologna, iar de joi, spre Roma. Vineri este programată reluarea zborurilor spre Catania. În programul de zbor al companiei Wizz Air care operează toate aceste curse apare, la începutul săptămânii viitoare, cursa spre Bruxelles, dar Belgia nu a fost inclusă aseară pe lista ţărilor pentru care s-au sistat interdicţiile. Cursa de Tel Aviv va fi redeschisă peste zece zile, după o ezitare de două săptămâni. Este posibil ca unele curse să fie anulate din cauza lipsei pasagerilor.

Pe de altă parte, Blue Air îşi menţine opţiunea de a relua zborurile începând cu 1 iulie. Deşi pe unele destinaţii precum Roma şi Barcelona nu se pot face rezervări, se pare că operatorul de zbor încearcă să regleze frecvenţa zborurilor de pe Aeroportul Iaşi ca să-şi păstreze cursele existente.

Nici Austrian Airlines nu e sigură de reluarea zborurilor Iaşi-Viena. Deşi a anunţat că programul de zbor va fi restabilit după 30 iunie, nu se pot face rezervări online pentru cursa menţionată.

  

Pentru moment, de la Iaşi se poate pleca/sosi cu avionul doar pe relaţia Danemarca (Billund)Cipru (Larnaca)Germania (Dortmund) şi Bucureşti (cu TAROM).

ZIARUL DE IASI

Related posts

Legea serviciului de apă-canal a fost modificată: contracte individuale cu apometre radio sau cu apometre pe casa scării! (DOC)

Răzvan Grecu

Primăria Paşcani caută manager pentru proiectele europene

Redacția

PSD și PMP pro creșterea salariului șefilor Primăriei, PNL s-a abținut!

Marius Parteni
Încarcă...