NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce zboruri se reiau zilele acestea de pe aeroportul din Iași

După reuniunea de aseară a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, alte câteva ţări au fost redeschise curselor aeriene dinspre România.

Astfel, primul zbor spre Italia după o întrerupere de mai bine de trei luni ar putea să aibă loc chiar azi, spre Veneţia (Treviso) sau spre Milano (Bergamo). Acesta din urmă, situat în cel mai mare focar al epidemiei din Peninsulă, a fost primul aeroport italian care s-a închis în martie. De mâine se va putea zbura de la Iaşi spre Paris şi Bologna, iar de joi, spre Roma. Vineri este programată reluarea zborurilor spre Catania. În programul de zbor al companiei Wizz Air care operează toate aceste curse apare, la începutul săptămânii viitoare, cursa spre Bruxelles, dar Belgia nu a fost inclusă aseară pe lista ţărilor pentru care s-au sistat interdicţiile. Cursa de Tel Aviv va fi redeschisă peste zece zile, după o ezitare de două săptămâni. Este posibil ca unele curse să fie anulate din cauza lipsei pasagerilor.

Pe de altă parte, Blue Air îşi menţine opţiunea de a relua zborurile începând cu 1 iulie. Deşi pe unele destinaţii precum Roma şi Barcelona nu se pot face rezervări, se pare că operatorul de zbor încearcă să regleze frecvenţa zborurilor de pe Aeroportul Iaşi ca să-şi păstreze cursele existente.

Nici Austrian Airlines nu e sigură de reluarea zborurilor Iaşi-Viena. Deşi a anunţat că programul de zbor va fi restabilit după 30 iunie, nu se pot face rezervări online pentru cursa menţionată.

Pentru moment, de la Iaşi se poate pleca/sosi cu avionul doar pe relaţia Danemarca (Billund)Cipru (Larnaca)Germania (Dortmund) şi Bucureşti (cu TAROM).

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Sediul Primăriei fără curent în timp ce vorbea Pantazi. Edilul tocmai îi acuza de răutate pe cei care nu văd investițiile!

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi dezinteresat de soarta angajaților de la Prest Serv Apa Pașcani. Sindicaliștii de la societate nu au fost primiți la negocierile de aderare la ARSACIS!

Răzvan Grecu

Comunicat de presă Romeo Olteanu, fostul prefect al județului Iași

Redacția
Încarcă...