RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Ce sunt, de fapt, boxele de la subsolul blocurilor comuniste, în care oamenii țin borcane cu murături. Ar trebui să salveze vieți, în caz de calamitate

V-aţi întrebat vreodată ce rol au avut iniţial atât de râvnitele “boxe” situate la subsolul blocurilor comuniste? De cele mai multe ori în ele sunt depozitate borcanele cu murături ale locatarilor, cauciucurile de iarnă sau mobila veche. În realitate, aceste camere cu pereţi solizi ar trebui să salveze vieţi în caz de calamitate, dar prea puţină lume ştie de existenţa lor. Şi nici nu sunt suficiente.

Alin Stan, reporter Observator: Ne aflăm la unul dintre adăposturile din municipiul Târgu Jiu. Se intră printr-o ușă de metal, foarte grea, iar dincolo sunt încăperile în care oamenii pot să vină în cazul în care va avea loc o calamitate precum un cutremur. Sunt mai multe camere, iar suprafața totală a acestui buncăr este de circa 100 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că pot încăpea 100 de persoane. Adăpostul are și o gură de aerisire, pe acolo oamenii pot să iasă după ce pericolul a trecut. În județul Gorj sunt circa 73 astfel de locații – 50 dintre ele fiind în Târgu Jiu.

observator

Related posts

Pariuri pe Goluri în Fotbal: Cum să Profiți de Peste/Sub 3,5

Redacția

Cum funcționează jocurile de păcănele de tip Megaways?

Redacția

Un primar mexican s-a „căsătorit“ cu un crocodil

Răzvan Grecu
Încarcă...