NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce spune conducerea ApaVital SA despre întârzierea lucrărilor de execuție și modernizare a sistemului de alimentare cu apă la Pașcani?

Au trecut mai bine de două lun de la semnarea contractului de execuție a lucrărilor ce constau în extinderea sistemului de apă şi canalizare în Municipiul Pașcani. Suburbia Gâștești este locația de unde trebuia să înceapă lucrările.

Termenele au fost amânate, asta deși contractul de execuție al lucrărilor a fost semnat în luna iulie. Drept urmare, printr-o adresă oficială, NewsPascani.com a adresat conducerii ApaVital SA, în data de 22 august 2022 următoarea solicitare:

Prin prezenta vă solicităm să ne precizați din ce motive lucrările cuprinse în POIM nu au fost demarate la nivelul municipiului Pașcani, deși contractul a fost semnat la începutul lunii iunie a acestui an. În ce măsură contractul asumat de constructor poate fi dus la finalitate până la data 31 decembrie 2023?”

Vineri, 16 septembrie 2022, pe adresa redacției a ajuns următorul răspuns:

Advertisements
  

“ApaVital prezumă că orice partener contractual este de bună credință și că face toate demersurile necesare pentru implementarea activităților. La termenele și în condițiile stipulate prin contractele încheiate”, se arată în comunicat.

Antreprenorul care va executa lucrările aferente contractului este DAROCONSTRUCT SRL din Iaşi. Lucrările constau în extinderea sistemului de apă şi canalizare în Municipiul Pașcani, se face reabilitarea conductei de aducțiune apă pe o lungime de aproximativ 7 km, realizarea unei conducte de aducțiune nouă cu o lungime de aproximativ 3 km și construirea unei stații de pompare a apei potabile. În cartierul Gâștești se va construi o gospodărie de apă, care va cuprinde două rezervoare de 300 metri cubi, o stație de clorinare și o stație de pompare.

Advertisements

În Municipiul Pașcani (inclusiv în cartierele Gâștești, Blăgești, Sodomeni, Boșteni și Lunca) vor fi reabilitate rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 11 km, va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 14 km și va fi înființată o rețea de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 19 km. De asemenea, va fi reabilitată rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 4 km, va fi extinsă rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 9 km, va fi înființată rețea de canalizare menajeră cu o lungime de aproximativ 31 km și vor fi construite 21 de stații de pompare a apelor uzate. Contractul este în valoare de 92.777.000 lei (fără TVA) şi are o durată de execuție de 24 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție de 60 luni.

Din informațiile noastre, confirmate și de comunicatorul ApaVital Gheorghe Vlasie, constructorul a solicitat o ajustare a prețului, bazat pe creșterea materialelor de construcție.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Se abate urgia asupra primăriilor. Peste 2.600 de salariaţi trebuie concediaţi

Redacția

Ultima prelungire posibilă a recensământului. Persoanele care nu şi-au dat datele, ameninţate cu amendă de 3.000 de lei

Redacția

Se modernizează DJ 281 C, în apropiere de Pașcani

Redacția
Încarcă...