NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce spun șefii Primăriei Pașcani despre fântânile arteziene care nu funcționează

Trei dintre fântânile arteziene din Municipiul Pașcani nu sunt funcționale, spun reprezentanții Primăriei. Odată cu creștere temperaturilor din ultimele zile, cetățeni au început să întrebe pe rețelele de socializare care ar fi problemele și de ce autoritățile nu se îngrijesc de funcționarea lor.

Motivele pentru care unele nu sunt funcționale au fost explicate astăzi de viceprimarul Municipiului.

„Referitor la fântânile arteziene ceea ce pot să vă spun este că toate cinci, două pe Esplanadă, una în fața Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”, una la intrarea în parc de pe strada Republicii, alta dinspre spital, au nevoie de reparații. Deocamdată funcționale sunt cele din parc care au fost curățate și reamenajate mai din timp. Celelalte trei avem probleme în sensul că săptămâna viitoare va trebui să desfundăm doar duzele de la acele fântâni care sunt amplasate pe Esplanadă, iar la fântâna care este la Casa de Cultură, am primit sugestii de la foarte mulți oameni care frecventează zona respectivă, cumva să o schimbăm sau să facem ceva pentru că atunci când arunca apa udă toată zona în funcție de cum bătea vântul”, a spus Cristian Rățoi.

Drept urmare, funcționarea acesteia va fi regândită, în baza unui studiu care să ofere o altă soluție. La prima vedere se dorește o altă abordarea.

  

„Oricum fântâna respectivă avea pompele arse exact cum are și cea de lângă Poliție. Pentru cea de la Casa de Cultură vor face un studiu de fezabilitate pentru a o modifica și o vom face în trepte, apa va cădea, nu va mai fi aruncată la 15-20 metri. Să vedem cum vom amenaja fântâna respectivă, adică vom crea și niste insule de verdeață tot în zona fântânii. Pentru cea de la Poliție va trebui să vedem să achiziționăm niște pompe, acestea de acum au căzut la probe nu aveam de unde să știm, o pompă o aveam de rezerva. Cele din vale vor intra în curățenie saptămâna viitoare, iar la cea dinspre Gară îi vom da drumul”, a mai explicat viceprimarul.

Fântânile arteziene din municipiul nostru nu au fost niciodată pregătite din timp pentru a fi puse în funcțiune, de îndată ce sezonul cald venea. 

Advertisements

Related posts

Cum arată ornamentele de peste un miliard din municipiul Pașcani

Irina Gherasim

Indicatorii tehnico-economici ai investiției de 25 de milioane de euro, promisă de ApaVital, au fost aprobați!

Răzvan Grecu

PSD și PMP au aprobat majorarea prețului la apă fără a preciza cu cât va crește acesta

Răzvan Grecu
Încarcă...