NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Ce se întâmplă la „Socola”? De ce a ars de viu un pacient la Pavilionul I bărbați?

Tragedie în noaptea de Crăciun la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, unde un bărbat în vârstă de 33 de ani, aflat la prima internare, a murit în urma unui incendiu. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), incendiul din noaptea de 24 spre 25 decembrie, cu degajări de fum pe hol, a fost anunţat la ora 03.05, iar la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere şi un echipaj de Terapie Intensivă cu medic.

„Au fost evacuaţi 18 pacienţi care nu prezentau afecţiuni medicale, iar a 19-a persoană, bărbat de 33 ani era semiconştient, prezenta arsuri şi simptome de intoxicaţie cu fum şi gaze toxice. A ars o saltea de pat, la ora 04.00 incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare victima a fost declarată decedată la ora 06.00”, au precizat reprezentanţii ISU Iaşi. Incendiul a avut loc la pavilionul I bărbaţi, cel mai mare din cadrul spitalului. Acest pavilion a fost transformat de la începutul anului în pavilion-tampon, aici fiind internaţi pacienţii în aşteptarea rezultatului RT-PCR. După ce erau aduşi la spital, aceştia erau internaţi în rezerve individuale.

Managerul Institutului susţine că nu îşi explică ipoteza validată de ISU conform căreia focul ar fi pornit în urma fumatului. „Persoana respectivă era la prima internare, nu mai fusese internată la Socola, fiind un caz acut. A fost adus de Poliţie, care face obligatoriu o percheziţie la intrare. Apoi la noi pacientul este preluat în triaj şi apoi este trimis pe zona tampon, unde i se face o a doua percheziţie, ne uităm după urme de agresiune pe corp şi rămâne doar cu lenjeria intimă, iar apoi primeşte pijamale şi este trimis în zona tampon”, a declarat Bogdan Şaramet.

ziaruldeiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Ai grijă la volan, cineva drag te așteaptă acasă!

Redacția

O materie opţională – educaţie antreprenorială – va fi introdusă de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu

Redacția

Șeful de la Permise împreună cu alți doi polițiști cere daune morale de la un ieșean care a picat examenul de două ori!

Redacția
Încarcă...