RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce salarii vor avea reprezentanții României în Parlamentul European

României îi sunt alocate 33 de locuri de europarlamentari, număr similar cu cel de la alegerile precedente, potrivit informațiilor oficiale furnizate de Parlamentul European.

Ședință a Parlamentului European

României îi sunt alocate 33 de locuri de europarlamentari

Potrivit informațiilor oficiale, salariile europarlamentarilor sunt stabilite la 38,5 % din salariul de bază al unui judecător al CJUE, astfel cum se prevede în Statutul deputaților în Parlamentul European (articolul 10). Toți deputații în Parlamentul European primesc același salariu.

  

Salariul lunar al unui deputat este de 10.075,18 EUR brut și de 7,853.89 EUR net, după deducerea impozitelor UE și a contribuțiilor la asigurările sociale (cifre la 1 iulie 2023). Fondurile provin din bugetul Parlamentului.

Deoarece statele membre pot impune taxe naționale suplimentare, cifrele nete finale depind de regimul fiscal al țării de origine a deputatului.

Europarlamentarii ies la pensie la 63 de ani

Foștii deputați au dreptul la pensie la împlinirea vârstei de 63 ani, în conformitate cu articolul 14 din Statutul deputaților în Parlamentul European.

Pensia reprezintă 3,5 % din salariul lor pentru fiecare an complet în funcție și o doisprezecime din salariu pentru fiecare lună întreagă suplimentară, însă nu depășește 70 % în total.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aurescu, întâlnire cu omologul austriac la Foromul Economic Mondial de la Davos

Redacția

​​Războiul măsurilor fiscale PSD-PNL anunțate, dar nediscutate în Coaliție / Cum jonglează Ciolacu și Cîțu cu facturile la energie și cu inflația

Redacția

Seară neagră pentru fotbalul românesc – FCSB, CSU Craiova și Sepsi, eliminate de kazahi, albanezi și slovaci / Profeția lui Marius Șumudică

Redacția
Încarcă...