RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce să faci ca să nu se mai usuce vârfurile frunzelor

Dacă ați observat că frunzele plantelor de cameră s-au îngălbenit ușor, iar vârfurile lor s-au uscat, înseamnă că gradul de umiditate din locuința dumneavoastră este redus. Aceste aspecte sunt valabile pentru lămâi, Dracena, Spathiphyllum etc. Nu știți ce să faceți? Vă oferim noi soluția!

În primul rând, frunzele, care s-au îngălbenit sau s-au uscat complet, trebuie îndepărtate. Însă această manevră nu este valabilă și pentru vârfurile uscate ale frunzelor: chiar dacă le veți tăia, frunza va continua să se usuce.

Cea mai simplă metodă de combatere a uscăciunii aerului este stropirea frecventă a plantei. Cât de frecvent? Chiar și de 2-3 ori pe zi. Plantele originare din zonele tropicale și subtropicale vă vor fi recunoscătoare, deoarece regiunile respective se caracterizează prin umiditate crescută. Însă trebuie să știți că stropii de apă se evaporă rapid și condițiile mediului rămân practic neschimbate.

De aceea, ar trebui modificat cardinal mediul din jurul plantelor. Dacă aveți acvariu în casă, puteți să-l poziționați lângă plante. Astfel ele vor avea acces continuu la vaporii hidrici. Puteți să obțineți același efect, așezând vase cu apă în preajma plantelor. Dar cea mai eficientă metodă este reprezentată de umidificatorul de aer.

  

Cum se folosesc biluțele de gel hidrofil

Și vă mai putem oferi o idee interesantă: în loc să puneți vase cu apă în apropierea plantelor, puteți să folosiți biluțele decorative din gel hidrofil. Ele au un aspect deosebit și vor diversifica anturajul locuinței dumneavoastră. Puteți să alegeți orice culoare: după propriul dumneavoastră plac și disponibilitate. Pe lângă frumusețe, ele vor umezi aerul din încăpere.

Ca să le hidratați, pur și simplu acoperiți-le cu apă și lăsați-le să o absoarbă. Apoi transferați-le într-o strecurătoare, ca să scurgeți eventualele resturi de apă și puneți-le în diverse vase decorative, pe care le veți așeza ulterior pe pervaz.

Dacă ați observat că biluțele s-au umplut de praf, pur și simplu transferați-le în strecurătoare și spălați-le sub jetul de apă. Dacă volumul lor a început să se reducă, adăugați puțină apă în vas și amestecați: astfel le veți rehidrata și ele vor continua să umezească aerul.

Dacă doriți, puteți să puneți biluțele hidratate chiar și în farfurioarele plantelor. Veți avea un pervaz foarte original!

Gelul hidrofil poate fi găsit și sub formă de pătrățele sau cu formă neregulată. Alegeți ceea ce vă place!

Trebuie să știți că există chiar și posibilitatea de cultivare a plantelor pe substratul format din asemenea biluțe. Acest lucru este valabil pentru plantele nepretențioase, cu rădăcini puternice. Ca să oferiți nutrienți plantelor, fertilizați-le cu un îngrășământ calitativ și incolor.

Și țineți minte: umiditatea aerului și umiditatea substratului sunt 2 lucruri diferite. Nu irigați excesiv plantele, deoarece astfel veți determina putrezirea sistemelor lor radiculare. Ca să măriți gradul de umiditate a aerului, folosiți una dintre metodele descrise mai sus.

BZI

Related posts

Atenție lângă cine stai! Pacienții cu forme ușoare de COVID umblă cu autobuzul. Sunt focare ambulante

Redacția

Aparat unic în Moldova la Spitalul CF din Iaşi. Reduce durata de spitalizare de la 10 zile la 3

Redacția

Gheorghiță: Perspectiva unui nou val COVID în sezonul rece este „cât se poate de clară”. Varianta Delta ar putea deveni dominantă

Redacția
Încarcă...