NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce declaraţii trebuie depuse la Fisc luna aceasta

Firmele ieşene trebuie să plătească cea de-a doua rată a impozitului pe construcţii până pe data de 26 septembrie, termen limită pentru depunerea celor mai importante declaraţii de către contribuabilii ieşeni. 

Impozitul pe construcţii se plăteşte de către persoanele juridice, exceptând instituţiile publice, institutele de cercetare şi ONG-urile, de persoanele juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent în România şi de persoanele juridice cu sediu social în România înfiinţate potrivit legislaţiei eruopene. Astfel, până pe 26 septembrie trebuie efectuate şi plăţile impozitului reţinut la sursă pentru luna precedentă, plăţile anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului III din acest an, a taxei anuale privind autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc aferentă trimestrului următor sau a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pe trimestrul III.

De asemenea, contribuabilii care trebuie să plătească TVA sau, dimpotrivă, să înceteze plata de TVA, vor depune declaraţia 097 până pe 26 septembrie. Acelaşi termen a fost stabilit şi pentru depunerea formularului 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate pe luna august sau declaraţia 224 pentru salariile obţinute din străinătate de persoane care lucrează în România.

Celelalte declaraţii ce trebuie depuse sunt formularul 300 privind decontul de TVA şi 301 privind decontul special de TVA,  307 privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea TVA, 311 privind TVA datorată de contribuabilii al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat şi 390 – VIES privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare de bunuri pe luna august. Totodată, până pe 30 septembrie se depune formularul 313 – cererea de rambursare pentru persoanele impozabile neînregistrate în scopuri TVA în România, 318 – cerere de rambursare TVA pentru persoanele impozabile şi 394 – privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional aferente perioadei de raportate precedente.  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

În pericol la şcoală. 156 de elevi din comuna Vânători învaţă într-o şcoală al cărei tavan stă să cadă

Redacția

Piețele din Pașcani: tarabe destinate vânzării mieilor pentru Sărbătorile Pascale

Oana Cordoneanu

Corupție în Primăria municipiului Pașcani: Primarul Dumitru Pantazi calcă legea în picioare pentru a-și pune în Consiliile de Administrație, oamenii pe care-i dorește!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site