RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce chirii achită agenții economici din piața vale, ale căror contracte au fost prelungite de Consiliul Local! (DOC)

Prelungirea contractelor de închiriere a unor module din piața vale, a dat naștere unor discuţii contradictorii în legislativul local. O parte din aleșii locali au susținut ideea că acele spații ar fi trebuit scoase la licitație, astfel ca ele să fie atribuite celor ce oferă un preț mai bun.

 

Consiliul Local a avizat favorabil proiectul privind prelungirea contractelor de închiriere a celor 24 de module din piața vale, pentru o perioadă de până la 7 ani și jumătate. Asta după ce, președintele Comisiei Juridice, Codrin Toma, a spus că se impune organizarea unei licitații.

  

Ținând cont de faptul că au existat voci prin care se afirma faptul că o parte dintre cei ale căror contracte sunt prelungite, ar fi de fapt protejați, Newspascani.com și Actualitatea Tv au solicitat Primăriei Pașcani o serie de informații legate de chiriile achitate de aceștia.

Așa am putut afla că, în funcție de modulul licitat, agenții economici achită tarife diferite. Spre exemplu, chioșcul de pâine al societății ce aparține firmei primarului, amenajat într-un modul de 29,60 mp, aduce la bugetul local 618 lei lunar.

Pentru o suprafață asemănătoare societatea Maramiold Company, achitată o chirie de 456 lei lunar. Cea mai mare chirie achitată este în valoare de 1.526 lei și e plătită de societatea RomCarn Prod.

Un număr de 24 de agenți economici care dețin spații comerciale în piața vale au adresat legislativului local o solicitare de prelungire a contractelor de închiriere, deținute în piaţa vale. Votul aleșilor locali a fost unul favorabil.

DOC

Related posts

Program normal mâine la instituţiile publice din Paşcani! Se recuperează ziua liberă de luni

Ema Roman

CLP Ecoserv SRL a propus municipalității tarife imense pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor

Răzvan Grecu

Rabla pentru trenuri: O strategie a Autorității pentru Reformă Feroviară de înlocuire a unei părți din locomotive și vagoane

Redacția
Încarcă...