NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce a găsit Nelu Tătaru, noul ministru al sănătății, la Suceava: „Am văzut exact realitatea”

„Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu, eu venind de la Suceava după trei zile, și voi avea o ședință cu grupul de lucru efectiv pentru a vedea care este stadiul evoluției la DSP și la Matei Balș.

Am această informație (despre bărbatului de 49 de ani din Timiș care a decedat – n.red.), azi vom discuta acest caz și vom face și o anchetă. Prioritățile mele: sănătatea bolnavilor, sănătatea românilor în general, siguranța personalului medical.

În acest moment, venind din teritoriu, am văzut exact realitatea, siguranța personalului medical rămâne principala armă în acest moment. Un cumul de factori care, dacă nu suntem atenți, vor duce la mai multe Suceve în acest teritoriu. Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă.

Urmăresc testarea după anchete epidemiologice, iar în măsura în care capacitatea ne permite extinderea acestor anchete, inclusiv a testării și la cazurile cu risc crescut – la vârste, cei instituționalizați precum și la cei care lucrează în sistemul sanitar”, a spus Nelu Tătaru, vineri dimineață, pentru Digi24.

  

DIGI24

Advertisements

Related posts

13 lucruri pe care nu le știai despre avocado

Redacția

(Video) În ministere, masca e opțională. Funcționari ai statului, surprinși cum ignoră regulile pandemiei

Redacția

9 boli tratate cu cătină

Redacția
Încarcă...