RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cazurile de violenţă domestică, într-o creștere alarmantă. Aproape 20.000 au fost înregistrate în primele două luni din 2024. 6600 dintre victime sunt femei

mai-mult-de-o-treime-dintre-barbatii-tineri-din-germania-considera-”acceptabila”-violenta-impotriva-femeilor

Numărul cazurilor de violenţă domestică au crescut considerabil, cu peste 6 la sută, în primele două luni ale acestui an, arată datele Poliţiei Române. Astfel că, au fost înregistrate în total aproape 20 de mii de cazuri, atât în oraşe, cât şi în sate. 

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul Județean al Poliției Române cele mai multe victime sunt femei, aproape 6600 de victime. 1702 victime sunt bărbați și 1529 de victime sunt în categoria minorilor.

Au fost emise 1912 ordine de protecție provizorie, iar dintre acestea, 760 s-au transformat în ordine de protecție emise de instanțele de judecată. Peste 19.000 de intervenții au avut polițiștii la cazuri de intervenții de violență domestică doar în primele două luni ale acestui an, iar multe dintre ele au fost la oraș, aproape 9.600.

Cele mai multe tipuri de agresiuni au fost faptele de lovire și alte violențe, aproape 5.700 de fapte doar în primele două luni ale anului 2024.

  

sursa telem.ro

Related posts

Mașină într-un cap de pod pe DJ 208I: Șoferul spune că a fost orbit de razele soarelui (FOTO)

Marius Parteni

NU TE CUNOSC, NU TE PRIMESC!

Redacția

Femeie din Bălțați amendată în urma unei acțiuni a poliției

Ema Roman
Încarcă...