NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cazul unei fetiţe thailandeze, cea mai tânără persoană criogenată, prezentat de BBC – VIDEO


Cazul unei fetiţe thailandeze, care a murit pe 8 ianuarie, la vârsta de 2 ani, şi a devenit cea mai tânără persoană criogenată din lume, este prezentat pe larg într-un articol publicat pe site-ul BBC.

  

 

Părinţii ei au dorit ca, după decesul fiicei lor, creierul acesteia să fie prelevat şi conservat la o temperatură foarte scăzută, în speranţa că, într-o bună zi, ea va putea fi readusă la viaţă. Jonathan Head, jurnalist la BBC, i-a vizitat pe părinţii fetiţei, care locuiesc la Bangkok, pentru a vedea dacă aceştia au reuşit să depăşească acel moment dificil din viaţa lor.

Unii oameni cred că păstrarea trupurilor umane prin criogenie, până când ştiinţa va găsi o modalitate pentru a readuce la viaţă acele persoane, reprezintă un pariu care îşi merită riscul, o investiţie care merită să fie făcută.

Presa internaţională a relatat pe larg cazul fetiţei Matheryn Naovaratpong, cea mai tânără persoană din lume care a fost criogenată. Ea a murit pe 8 ianuarie 2015, la vârsta de 2 ani, din cauza unui cancer cerebral.

Părinţii ei, care sunt medici, au decis să apeleze la serviciile firmei Alcor. Este aceeaşi companie din statul american Arizona care păstrează în regim de conservare corpul neînsufleţit al unei legende a baseball-ului, Ted Williams, dar şi pe cel al fiului acestuia, John Henry Williams. Alcor este, de asemenea, o companie care a fost acuzată de practici care nu sunt tocmai “demne de încredere”.

Din cauza stării de sănătate tot mai precare a micuţei Matheryn, procesul de criogenie a început la Bangkok. Un angajat al companiei Alcor a fost de faţă în momentul pronunţării decesului, pentru a începe imediat procesul de “crioprotecţie” a trupului fetiţei thailandeze: îndepărtarea lichidelor corporale şi înlocuirea lor cu substanţe cu rol de antigel, care permit trupului să fie congelat, fără să sufere vătămări grave la nivelul ţesuturilor. După ce sicriul cu trupul criogenat al micuţei a ajuns în Arizona, creierul ei a fost extras şi este în prezent conservat la o temperatură constantă de -196 grade Celsius. Matheryn este cel de-al 134-lea client al companiei Alcor şi, de departe, cel mai tânăr client al firmei americane.

Citește mai departe pe MediaFax.ro

{youtube}bkPjErxvrC8{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Două cutremure, miercuri seară, în România

Redacția

Cum se bea corect cafeaua. Efectele sunt diferite în funcţie de metodele alese

Redacția

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL “CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII SC BOG&COMP SRL PRIN MODERNIZAREA ŞI MĂRIREA CAPACITĂŢII DE PRODUCŢIE”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site