NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cazul „Morlux Florena”: Președintele comisiei de Urbanism reclamă traficul de influență la care a fost supus, dar și încălcarea legii! Prevederile legale susțin afirmațiile acestuia!

Claudiu Bodoașcă, președintele Comisiei de Urbanism, a acuzat într-o conferință de presă că în cazul spațiului comercial ce ar urma a fi construit în zona Clubului Copiilor, a fost supus la presiuni, iar cei care au votat pentru a da aviz favorabil acestei investiții, au încălcat legea.

 

  

Liberalul a explicat că Leonard Ursu, Ionuț Prodan și Sorin Olariu, au solicitat rediscutarea cererii de Plan Urbanistic Zonal pe care investitorul o depusese la Consiliul Local și care în primă fază a fost avizată negativ de comisie. În opinia lui Bodoașcă, această rediscutare a fost una ilegală și avizul pozitiv care a fost eliberat încalcă legea.

„Pe data de 19 comisia s-a întrunit în mod legal și am dat un aviz nefavorabil și a fost motivat în acea ședință. Faptul că majoritatea PSD din comisie au vrut să suplimenteze ordinea de zi și să rediscute această cerere și au dat un aviz favorabil, încalcă mai multe prevederi legale din punctul meu de vedere. Rămân la părerea mea că PUZ-UL nu poate elimina restricțiile din regulamentul local de urbanism. Acest aviz are mari probleme de legalitate și de oportunitate. Eu am făcut un punct de vedere a președintelui a comisiei de urbanism, l-am înregistrat, am rugat să fie transmis la Iași. Ambele avize le-am menționat în procesul verbal, asta pe cale administrativă, dar cei de la CJ să vină să ia o decizie în cunoștință de cauză. Arhitectul şef nu a contestat faptul că acel certificat de Urbanism este incomplet. Arhitectul de la Iaşi a spus că s-au respectat cerinţele tehnice din certificatul de urbanism şi avizul de începere al lucrărilor. Cum s-a făcut acest aviz, nu ştiu”, a declarat consilierul Claudiu Bodoaşcă.

Mai mult, Bodoașcă a afirmat că înainte de a se discuta solicitarea Morlux Florena, acesta a fost contactat telefonic de fostul senator Florin Constantinescu și invitat la o discuție. Liberalul susține că a refuzat să meargă la întâlnirea programată la ceas de seară, iar la o perioadă de timp a fost sunat de șeful său de la locul de muncă care i-a transmis că un superior l-a rugat să intervină și să-l convingă pe Bodoașcă să nu se mai împotrivească demersului făcut de Morlux Florena.

“Cine mă cunoaște știe că nu mint. Primele presiuni au venit spre domnul Marius Pintilie. Dumnealui vă poate confirma că a primit telefon de la domnul Constantinescu să vină să mă influențeze. Apoi, iarăși și pot să vă demonstrez sunt toate apelurile venite de la domnul Constantinescu și de la domnul Dragoș Constantinescu,  prin care am fost invitat să ne întâlnim la ore mai târzii, cum ar fi 20:30-21:00 o oră pe care o consider nepotrivită ca să ne vedem să discutăm un PUZ și sunt multe apeluri în decurs de trei săptămâni. Deranjant e ce a fost săptămâna trecută, fapt pe care nu știu cum să-l probez, doar dacă șeful meu o să recunoască dacă a rămas pe telefonul de serviciu apelul. M-au căutat, au văzut că sunt în concediu și m-au sunat de două ori acasă. Prima dată nu am răspuns, a doua oară am răspuns și mi-a spus că l-a rugat cineva să vorbească cu mine să nu mă mai opun. Eu sunt dispus să merg la un test poligraf să dovedesc că nu mint, nu pot să mint”, a mai spus Claudiu Bodoașcă.

Morlux Florena SRL dorește să construiască un spațiu comercial de 600 de metri pătrați în zona Clubului Copiilor. Problemele s-au ivit atunci când a fost consultat Planul Urbanistic General și Regulamentul local de urbanism în care se prevede că în acea zonă se poate construi pe o suprafață de maxim 200 de metri pătrați. Mai mult Legea 350/2001, cea care reglementează amenajarea teritoriului şi urbanismul, prevede la articolul 32, aliniatul 7, că un Plan Urbanistic Zonal poate modifica prevederile unei zone reglementate prin Planul Urbanistic Zonal în privința coeficientul de utilizare a terenului doar cu un procent de 20 %.

„Modificarea prin planuri urbanistice zonale de zone ale unei unităţi teritoriale de referinţă, stabilite prin reglementări aprobate prin Planul urbanistic general, poate fi finanţată de persoane juridice şi/sau fizice. În această situaţie, coeficientul de utilizare a terenului (CUT) propus de noua reglementare nu îl va putea depăşi pe cel aprobat iniţial cu mai mult de 20%, o singură dată.” se arată în legea 350/2001.

 

 

 

Advertisements

Related posts

Pregătiri pentru începerea lucrărilor de reabilitare la strada Gării

Teona Gherasim

Pașcaniul în pragul unei crize fără precedent: PSA la un pas de a închide Stația de Epurare din cauza ApaVital

Marius Parteni

Primăria va ridica și gunoiul nesortat! Pot fi însă amendați cei care nu depun selectiv!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site