NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSănătate

Caz de infectare cu virusul West Nile la un bătrân din județil Iași care nu a călătorit în străinătate

La Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a fost depistat primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest an. Pacientul în vârstă de 79 de ani a ajuns la spital cu cu febră 39 grade Celsius, cefalee și simptome clinice de meningită. 

Bărbatul a povestit medicilor că nu a călătorit în străinătate și că locuiește într-o zonă rurală. Medicul curant al acestuia a decis că sunt necesare mai multe analize pentru a verifica dacă se confirmă suspiciunea de meningită care exista inițial. „Examenul serologic și paraclinic a depistat anticorpii specifici infestării cu virusul West Nile. Cazul pacientul a fost unul complex și care a provocat echipa medicală. Vârsta înaintată, comorbiditatea dată de neoplasm de colon operat, simptomele pe care le prezenta, toate reprezentau riscuri importante, iar previzibilitatea unei evoluții favorabile nu se putea pune în discuție”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Advertisements

Bărbatul a primit un tratament specific și a fost monitorizat 24 din 24 de ore de echipa medicală. După zece zile de spitalizare, medicii spun că acum este în afara oricărui pericol. „Atragem atenția populației asupra unui fapt îngrijorător pe care nu l-am regăsit doar în acest caz. Pacienții se adresează medicilor specialiști după mai multe zile în care dezvoltă simptome. În acest caz bărbatul a stat mai bine de o săptămână la domiciliu cu automedicație, în condițiile în care a prezentat febră de peste 39 de grade mai multe zile. Motivul pentru care s-a adresat spitalului nostru este că starea febrilă persista. Vă rugăm să nu neglijați modificări ale stării de sănătate. Luați legătura cu medicul de familie sau medicului specialist, singurii care pot lua decizii în cunoștință de cauză atunci când este vorba de probleme de sănătate”, a completat medicul ieșean. 

ziaruldeiasi.ro

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Alertă de toxiinfecție alimentară în nouă pizzerii, măcelării și cofetării din Iași. Mai mulți angajați au fost depistați cu stafilococul auriu, după ce le-au fost prelevate probe de pe mâini

Redacția

Tot mai mulți pacienți ajung la „Socola” din cauza… cafelei!

Redacția

Medic ieşean: „Pacienţii COVID aduşi de la Piatra Neamţ miroseau încă a fum”

Redacția
Încarcă...