RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cauze de deces în România. Ce arată statisticile lunii mai, când au murit mult mai multe persoane decât în aceeași lună a anului trecut

Numărul deceselor înregistrate în România în luna mai a crescut cu 3.500 față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, decesele cauzate de bolile aparatului respirator s-au dublat. Cele mai multe persoane au murit, însă, din cauza bolilor de inimă.

Aproape 25.000 de români au decedat în luna mai, mai mulți cu 3.556 față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai bine de jumătate dintre decese au fost cauzate de boli ale aparatului circulator. Adică aproximativ 13.000 de persoane au murit din cauza unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.

A doua cea mai întâlnită cauză de deces în rândul românilor sunt tumorile. 3.875 de persoane au murit din această cauză.

Afecțiunile respiratorii au făcut cam tot atâtea victime, însă numărul este de două ori mai multe față de luna similară a anului trecut. Mai bine de două treimi dintre cei decedați aveau peste 70 de ani.

  

Iar criza demografică a continuat să se adâncească, pentru că numărul persoanelor decedate a fost de două ori mai mare față de cel al nou-născuților. În plus, numărul naşterilor a scăzut încă din prima lună a anului, iar ritmul a rămas pe o pantă descendentă. În luna mai, s-au născut cu 1.855 mai puțini copii față de perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică.

digi24

Related posts

Astăzi este Vovidenia, sărbătoarea în care vitele vorbesc. Copiii pot pregăti sorcovele

Redacția

Falsificatorii de sfinţi: Calendare ortodoxe “piratate” cu sărbători nelegale

Redacția

Vârf de sezon în stațiunile de schi. S-a ieftinit transportul pe cablu, iar pârtiile sunt impecabile

Redacția
Încarcă...