NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Câte amenzi au fost date la slujba de Sfântul Andrei. Prefectul Constanței: Nu cred că mai poate fi numit pelerinaj

Slujba de la peştera Sfântului Apostol Andrei se desfășoară luni în localitatea Ion Corvin din județul Constanța, cu participarea mai multor persoane din alte localități, deși nu au voie. Preoții de pe scena amenajată în aer liber nu poartă măști de protecție și nu respectă regulile de distanțare fizică. Prefectul județului Constanța a anunțat la Digi24 că au fost date peste 100 de amenzi.

„Nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe, întrucât erau membri ai clerului, au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora. (…) Mai devreme sau mai târziu, în termen legal (vor fi amendați, n.red.)”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanta, la Digi24.

El a adăugat că „la momentul de față, lucrurile sunt spre final”, estimând că în total au participat circa 400 de persoane la slujbă. „Traficul e mai mult decât răzleț, foarte rar mai urcă câte o mașină”, a precizat Coșa.

„De-a lungul zilei nu au fost mai mult de 400 de oameni, la slujbă au asistat undeva la 300 de oameni, care au respectat normele sanitare, erau pe punctele acelea trasate de preoții de acolo împreună cu organele de ordine publică”, a mai spus prefectul.

  

La mențiunea că, totuși, oamenii au putut să participe la pelerinaj, Silviu Coșa a răspuns că „persoanele care au dorit să urce la acest pelerinaj au fost lăsate să treacă, după ce li s-a adus la cunoștință faptul că sunt pasibile de o sancțiune contravențională”.

„Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. La momentul de față, având în vedere câți oameni mai sunt acolo, nici nu cred că mai poate fi numit pelerinaj. La momentul de față (…) vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a mai declarat prefectul Constanței.

IPS Teodosie a organizat pelerinajul la peștera Sf. Andrei în timp de pandemie, în ciuda unei decizii judecătorești și a sfaturilor și avertismentelor venite de la autorități.

digi24

Advertisements

Related posts

Loteria română își suspendă activitatea. Mâine are loc ultima extragere

Redacția

Un bărbat vindea droguri la un centru de carantină. A fost prins de jandarmi

Redacția

Un medic de familie își refuză pacienții care nu se vaccinează: E dreptul lor, dar așa fac dovada că nu au încredere în mine

Redacția
Încarcă...