NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Câtă apă trebuie să bei pentru a nu te deshidrata în timpul caniculei?

Câtă apă trebuie să bei pe canicula? Hidratarea este foarte importantă în timpul lunilor caniculare de vară. Când este prea cald, corpul nu-și mai poate regla temperatura. Setea intensă, durerile de cap, greața sunt semne clare de deshidratare severă.

Băuturile ajută să se prevină acest lucru. Dar cantitatea necesară nu este aceeași pentru toată lumea. „Dacă aportul de apă recomandat este de 1,5 litri pe zi, vârsta, starea de sănătate și activitatea fizică și specificul consumatorului sunt factori care pot crește aportul de apă necesar, în special în perioade de căldură puternică.

Aporturile tuturor nou-născuților sunt de obicei acoperite de alăptare sau lapte. Pe de altă parte, pentru sugari, nevoia lor de apă este de trei ori mai mare decât cea a adulților. Între 4 și 13 ani, un copil trebuie să consume 1,17 litri pe zi. Apoi, de la vârsta de 14 ani, contribuția sa este echivalentă cu cea a adulților.

La fel ca copiii, persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de deshidratare, iar consecințele asupra sănătății lor sunt și mai accentuate. Nevoile lor de apă sunt mai mari decât cele ale adulților și se ridică la 1,7 litri / zi după 65 de ani. Consumul de apă de la robinet este o modalitate bună de a menține o hidratare constantă pe tot parcursul zilei. Apa este completată de ceai, cafea, supă, dar și anumite alimente cu apă, cum ar fi fructe și legume.

În timpul sarcinii, hidratarea este dublă: trebuie asigurată mamei și copilului nenăscut. Se recomandă mamelor să bea 1,5 – 2 litri de apă zilnic. În plus, consumul regulat pe parcursul zilei va ajuta la combaterea unor inconveniente asociate cu sarcina, cum ar fi constipația și infecțiile tractului urinar.

bzi

Advertisements

Related posts

Doi medici ieșeni au șansa de a fi desemnați ”Medicul anului”

Redacția

Cinci pacienți de la Îngrijiri Paliative depistați pozitiv cu coronavirus, după ce au fost repetate testele

Marius Parteni

Cancerul pulmonar, pe locul al doilea în rândul celor care le afectează pe femei

Redacția
Încarcă...