NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cât ne costă în 2015 un Crăciun îmbelşugat. Preţurile la carne de porc, fructe, legume şi brazi în cele mai importante oraşe din România


Febra cumpărăturilor de Crăciun i-a cuprins pe români şi în acest an, iar magazinele, pieţele şi târgurile de brazi din majoritatea oraşelor ţării sunt neîncăpătoare. „Adevărul“ prezintă cât vă costă masa şi bradul de sărbători.

În Iaşi preţurile au crescut cu 15-20% faţă de săptămânile trecute. Un kilogram de cartofi costă 2,5 lei, unul de roşii 5 lei, castraveţii ajung până la 6 lei, morcovii costă 2,5 lei, iar ceapa 3 lei. Aglomeraţie este şi în galantarele cu carne. Un kilogram de muşchi de porc costă 22 de lei, şi numai dacă iei ai mult de zece kilograme vânzătorul se îndură să mai lase 2-3 lei la kilogram. „Am păstrat preţul ca anul trecut, dar lumea nu mai are bani. Puterea de cumpărare este tot mai mică. Mulţi vin, se uită, ne întreabă cât costă şi merg mai departe“, spune un vânzător. Primii comercianţi care vând brazii deja s-au instalat, dar deocamdată cel mai ieftin pom este 100 de lei, iar cel mai scump ajunge la 500 de lei. Cei mai mulţi ţin la preţ, iar trecătorii spun că vor lăsa pe ultima sută de metri cumpărarea unui brad în speranţa că atunci vor putea negocia. O altă variantă este achiziţionarea brazilor din supermarket. Aici, majoritatea costă 100 de lei.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

 

loading...
Advertisements

Related posts

Preparate delicioase vă vor atrage AZI și în WEEKEND la Palas la Street Food Festival

Redacția

Anunț Delgaz Grid 6 iulie 2020 / 2

Redacția

Ponta: „Cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site