NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Casa de Cultură a sărbătorit românește de Dragobete (VIDEO)

Pășcănenii au asistat vineri seara la un spectacol de tradiție, în cinstea iubirii. Pe scena Casei de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani au urcat artiști locali, dar și Ansambluri folclorice pentru a încânta auzul celor din sală, toți în tradiționalul port românesc. 

 

Pe 24 februarie sărbătorim iubirea, iar acest lucru s-a resimțit cu siguranță la noi în municipiu. Instituția culturală a pregătit un spectacol pe cinste, care este deja tradiție.

  

Spectacolul  „Hai Bădiță să te joc!”, aflat anul acesta la cea de-a III ediție este realizat cu participarea ansamblurilor folclorice: Rapsozii Siretului al Casei de Cultură Mihail Sadoveanu din Pașcani, Zorile și Zorile junior ai Școlii Gimnaziale Topile și Ansamblul Școlii Gimnaziale din Hărmăneștii Vechi coordonate de Alexandru Gîmbuță. Soliști vocali: Petruța Sacară, Ioana Măriuța și Emanuel Băiceanu.Invitat special Ansamblul folcloric Bahluiețul din comuna Erbiceni,jud. Iași coordonator Alexandra Neagu, conducerea muzicală  Veaceslav Bînzari.

 

Cele mai frumoase cântece de dragoste au fost aduse în fața publicului de tineri interpreți de folclor din zona noastră.

{youtube}305JnNhO0aQ{/youtube}

Advertisements

Related posts

Marele scriitor Mihail Sadoveanu omagiat la Casa de Cultură. Intră și vezi programul

Oana Cordoneanu

Zilele Meşterilor Populari la Hârlău 28-29 octombrie 2017

Ema Roman

Istoria colindelor din ajunul Crăciunului: provin din tradiţia romană de a sărbători fertilitatea şi belşugul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site