NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Casa de Cultură a sărbătorit românește de Dragobete (VIDEO)

Sărbătoarea populară a iubirii, Dragobetele, este celebrată în fiecare an la 24 februarie. Aseară, pe scena Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, evenimentul a fost marcat printr-un spectacol dedicat celor care iubesc folclorul și tradiția românească.

Evenimentul a fost resimțit din plin de un public care își dorea să vadă altceva, și ca drept dovadă sala de spectacole a fost plină.

Dansatori și interpreți talentați au sărbătorit tradiția românească a iubirii prin spectacolul ”Dragobete, sărbătoarea iubirii la români”.

Spectacolul a suprins simbolistica bogată a personajului mitologic Dragobete, prin cântece de dragoste celebre din repertoriul românesc, prin joc popular și tradiții.   

Cele mai frumoase cântece de dragoste din folclorul românesc au răsunat pe scenă în interpretarea soliștilor vocali: Cristinel Iordăchioaia, Luiza Muscalu și Carmen Gherasă, iar Ansamblul ”Rapsozii Siretului”, condus de coregraful Alexandru Gâmbuță,  a completat tabloul tradițional românesc, prin dansurile sale tradiționale.

24 februarie, sărbătoarea dragostei sau ziua îndrăgostiţilor la români era văzută ca fiind una de bun augur, deoarece se credea că aduce gospodarilor un an mai îmbelşugat, linişte, noroc în dragoste şi prosperitate.

Advertisements

Related posts

Moaştele Mariei Magdalena vor fi aduse la Iaşi, de Sfânta Parscheva

Redacția

Biblioteca Municipală Paşcani – expoziţii, concursuri şi seniori internauţi

Teona Gherasim

FILIT A MURIT! Șefii județului habar n-au ce se întâmplă în propria ogradă. Echipa de la Muzeul Literaturii, la mâna destinului

Redacția
Încarcă...