NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Casa de Cultură a sărbătorit românește de Dragobete (VIDEO)

Sărbătoarea populară a iubirii, Dragobetele, este celebrată în fiecare an la 24 februarie. Aseară, pe scena Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, evenimentul a fost marcat printr-un spectacol dedicat celor care iubesc folclorul și tradiția românească.

Evenimentul a fost resimțit din plin de un public care își dorea să vadă altceva, și ca drept dovadă sala de spectacole a fost plină.

Dansatori și interpreți talentați au sărbătorit tradiția românească a iubirii prin spectacolul ”Dragobete, sărbătoarea iubirii la români”.

Spectacolul a suprins simbolistica bogată a personajului mitologic Dragobete, prin cântece de dragoste celebre din repertoriul românesc, prin joc popular și tradiții.   

Cele mai frumoase cântece de dragoste din folclorul românesc au răsunat pe scenă în interpretarea soliștilor vocali: Cristinel Iordăchioaia, Luiza Muscalu și Carmen Gherasă, iar Ansamblul ”Rapsozii Siretului”, condus de coregraful Alexandru Gâmbuță,  a completat tabloul tradițional românesc, prin dansurile sale tradiționale.

24 februarie, sărbătoarea dragostei sau ziua îndrăgostiţilor la români era văzută ca fiind una de bun augur, deoarece se credea că aduce gospodarilor un an mai îmbelşugat, linişte, noroc în dragoste şi prosperitate.

Advertisements
Loading...

Related posts

Noaptea Muzeelor la Palatul de la Ruginoasa! Invitaţie pentru toţii iubitorii de cultură şi artă

Redacția

Suntem în Săptămâna Patimilor. Azi, în Marţea Mare, se citește pilda fecioarelor

Redacția

Iulia Haşdeu, copilul genial care putea să îl întreacă pe Eminescu. Legătura dintre tată şi fiică ce a sfidat paranormalul

Redacția
Încarcă...