NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Cărțile creștine, un refugiu al acestor zile

Specialiștii vorbesc nu doar despre un colaps economic, ci și despre stări degradante ale celor care stau în izolare. În această perioadă există pare, mai mult ca oricând, tendința de a ridica suspiciuni despre cei din jur, crezând că toți au intenții rele. Există teamă, deznădejde, există frustrare sau toate la un loc. Stările prin care trec cei care stau în autoizolare sunt atât de diverse. Așadar este de așteptat să își găsească sprijin moral, să își caute refugiu. Cărțile creștine pot fi de mare ajutor.

Este una din tendințe ca atunci când dăm de greu, să ne amintim de credință. Inevitabil, oamenii se agață de orice, în căutarea unor soluții sau răspunsuri. O serie de carti crestine pot fi acum o modalitate de a calma spiritele.

Panică și deci primul refugiu în lectură

În situații de forță majoră, trăind în incertitudine, când lucrurile nu pot fi atât de ușor de controlat, panica se poate instala destul de ușor. Așadar, recomandările sunt despre a căuta o preocupare care să restabilească calmul. Cititul, de ce nu, concentrează toată atenția astfel încât să poate ajuta la destresare. O astfel de preocupare are și rol practic până la urmă și este recomandată pentru oricine, la orice vârstă.

Totuși vindecător pentru mintea agitată poate fi cititul cărților creștine. Acestea pot fi literatură creștină, povești, texte biblice – de ce nu? Orice face parte din gama aceasta înseamnă o recomandare. Cei interesați pot face achiziții rapide, din mediul online. În cadrul uneia dintre cele mai mari librării din țară, librariamaranatha.ro, sute de cărți creștine sunt disponibile. Pot fi comandate online, fără deranjul de a mai căuta prin magazine fizice și fără deplasare.

În variantele pentru copii, această nișă de lectură se referă la texte sub formă de pilde sau povești, cu ilustrații atractive, pentru ca cititul să fie mai ușor.

Citind, petreceți timp cu folos

În mod special în această perioadă când este indicat a sta în casă, trebuie să existe preocupare pentru a evita plictisul. Îngrădirea sau limitarea activităților duce inevitabil la stres, la stări de anxietate, tulburări de somn sau alimentare. Așadar, conștientizând care sunt riscurile, perioada de autoizolare trebuie stabilită a fi mai degrabă timp petrecut cu folos. Cititul este una din recomandări.

În funcție de dispoziția fiecăruia, de timpul de care dispune fiecare – în cazul în care munca de acasă nu este posibilă – pot fi căutate soluții practice. Karaoke, activități creative cu cei mici, convorbiri în online pentru a simți că distanța și izolarea nu vă limitează accesul la cei dragi pot fi parte din rutina zilnică.

Pentru părinți cu copii parcurgerea orelor educative, un fel de homeschooling forțat, poate fi de asemenea antrenant. Nu uitați de  cărțile de joc și în general de jocurile de grup care pot anima de asemenea. Pentru orele de lectură rezervați timp pentru a comanda online din cadrul librăriei mai sus menționate.

Advertisements

Related posts

CUM VEDE ȘI PRIMEȘTE SOCIETATEA CONTEMPORANĂ EXEMPLELE POZITIVE ȘI OAMENII DE CALITATE (VIDEO)

Redacția

Mâine încep Zilele Municipiului Pașcani. Vezi programul complet

Răzvan Grecu

Trupă rock formată din tineri păşcăneni va susţine un concert “La Castani”, sâmbătă seară

Redacția
Încarcă...