RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cartea de identitate electronica ar putea fi disponibila in luna august

Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Ciprian Teleman, a declarat ca probabil cartea de identitate electronica va fi disponibila in august, ea oferind si posibilitatea semnaturii electronice.

“Acesti pasi legislativi, cum ar fi adoptarea regulamentului privind identificarea la distanta, sunt in curs de a fi legiferati in Parlament, asa ca putem fi optimisti ca in luna august vom putea beneficia de aceasta noua carte de identitate, care sa aiba dublu rol, atat identificarea digitala, cat si posibilitatea de a semna electronic cu ajutorul ei”, a afirmat ministrul.

El a vorbit si de principiile digitalizarii si de nevoia de transparenta in acest domeniu.

“Statul n-ar trebui sa nationalizeze digitalizarea. Aici ar trebui sa fie o relatie sanatoasa intre mediul privat si stat, dar nu oricum. Statul trebuie sa isi faca partea lui, adica sa asigure conditii de concurenta corecta in digitalizare, pentru a nu mai fi suspiciuni, povesti, cum au fost in ultimii 20 de ani”, a apreciat Teleman.

  

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Related posts

La volan, fără permis de conducere, pe o stradă din Târgu -Frumos

Oana Cordoneanu

Dosarele DIICOT cu trafic de droguri s-au triplat în ultimul deceniu/ Tinerii consumă droguri încă din gimnaziu, de la 11-14 ani (analiză)

Redacția

Accident grav la Viștea de Jos, în Brașov, un tânăr de 21 de ani a murit

Redacția
Încarcă...