NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

”Carantina de lectură ”, un proiect din suflet pentru suflet la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

De-a lungul vacanței de primăvară, anul acesta atât de diferită, profesorii și elevii Colegiului Tehnic CF „Unirea” au continuat să rămână, spiritual, împreună: dascălii s-au înregistrat audio cu fragmente de lectură, iar „mesajele de suflet” au fost postate zilnic pe platforma electronică Adservio.

În contextul unor vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat, a unor clipe pe care nu ne-am fi dorit să le trăim, dascălii școlii noastre au reușit să sădească, în cel mai frumos mod posibil, încrederea și optimismul în sufletele elevilor.

EMOȚIA și SPERANȚA sunt temele cheie din textele lecturate de cei 18 profesori care și-au dorit să se implice în proiectul desfășurat exclusiv la Colegiul „Unirea”, intitulat sugestiv „Carantina de lectură”, derulat pe parcursul vacanței de primăvară, în fiecare seară, începând cu orele 20. Elevii au putut asculta zilnic pasaje memorabile din cărți excepționale sau versuri încărcate de sublim, pe fond sonor. Surprinzător și extrem de plăcut a fost și faptul că unii dascăli și-au acompaniat personal lectura cu chitara sau vioara.

Textele citite,  alese cu multă grijă și implicare, au avut menirea de a alunga emoțiile negative și stresul, înlocuindu-le cu o stare de pace și armonie de care, în toată această perioadă de penademie, avem cu toții nevoie. 

  

Lectura a fost dintotdeauna o formă extrem de eficientă de terapie, o cale de alinare sau de vindecare a sufletului  trist. Totodată, textele potrivite au liniștit spiritual, conturând minți deschise și sănătoase.

Advertisements

Related posts

Cursanții, anul III, din programul „A doua șansă„ pot depune cereri de înscriere la Liceul Mihai Busuioc (DOC)

Oana Cordoneanu

30 de elevi de la Colegiul „Sadoveanu” vor face un stagiu de voluntariat la Spitalul Municipal Pașcani

Redacția

Părinţii copiilor bolnavi de diabet pot intra cu aceștia la ore ca să îi ajute

Redacția
Încarcă...