RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Când și în ce condiții se reiau zborurile din și înspre România

Când și în ce condiții se reiau zborurile din și înspre România, este una dintre cele mai dese întrebări pe care și-o pun românii. Marcel Vela, ministrul de Interne, a răspuns: “În funcție de ce se întâmplă în țara respectivă”.

Zborurile din România sunt suspendate în acest moment, de asemenea cele spre țara noastră, din cauza pandemiei de coronavirus. Pe 14 mai expiră starea și oamenii nu știu dacă asta înseamnă că și zborurile internaționale se vor relua.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns miercuri seara, pe Facebook, mai multor întrebări adresate de cetățeni, una dintre ele referindu-se excat la momentul în care se vor relua zborurile.

“Zborurile vor fi reluate în și dinspre România, cu fiecare țară, nu în funcție de ce se întâmplă în România, ci în funcție de ce se întâmplă în țara respectivă. Adică, Anglia, Spania, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Germania, sau altă țară, sunt evaluate din punct de vedere epidemiologic, ca și focare de infecție. Dacă sunt cu risc ridicat sunt în zona roșie, dacă sunt cu risc mediu în zona galbenă, dacă sunt fără risc, în zona verde.

  

Anglia pentru moment este în zona roşie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roşie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susţin că se pot opri cât mai eficient infecţiile cu coronavirus în rândul cetăţenilor care locuiesc în România.”, a spus Marcel Vela.

OBSERVATOR

Related posts

Două televizoare, începutul erei digitale în Primăria Municipiului Pașcani

Răzvan Grecu

Doi morţi şi şapte răniţi după ce un microbuz şi o autoutilitară s-au ciocnit la Sasca Nouă. Victimele sunt din zona Pașcani

Redacția

Probleme la audienţe: titluri de proprietate, străzi fără canalizare şi iluminatul stradal

Ema Roman
Încarcă...