NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Campionii de la Ruginoasa încă au căutare! Panciuc, M. Olăeru și Axinia sunt așteptați astăzi la Academia „Gheorghe Hagi”!

Unirea Ruginoasa este deţinătoarea „Cupei Satelor” la fotbal (ediţia 2018/2019, cu jucători născuţi în 2006 şi 2007), triumfând în vara lui 2019 la turneul final desfăşurat la Cumpăna (judeţul Constanţa). Formaţia pregătită de antrenorul Constantin Cerneuţanu a lăsat atunci o excelentă impresie, jucătorii săi impresionând mai ales prin abilităţile lor tehnice. Firesc, mulţi dintre ei au atras atenţia unor cluburi din ţară, chiar şi CSM Politehnica Iaşi interesându-se de câţiva dintre ei, dar fără succes.

Universitatea Luceafărul Cluj-Napoca a fost prima grupare care a transferat jucători din echipa campioană naţională, despre care v-am informat la vremea respectivă. Iulian Curcă, Florin Doroftei şi Ionuţ Olăeru s-au mutat şi pe linie şcolară, dar pandemia de COVID-19 i-a adus înapoi acasă, unde şi-au continuat pregătirea în condiţii de maximă siguranţă. Dănuţ Nechifor a fost transferat în aprilie la Academia „Gheorghe Hagi”, acolo unde s-a adaptat foarte bine, el fiind căpitanul echipei la care evoluează. „Curcă a fost selecţionat la lotul naţional Under 15, iar de anul viitor vor începe şi competiţiile pentru această categorie de vârstă. Sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, şi alţi componenţi ai echipei campioană vor face pasul spre loturile naţionale”, ne-a declarat Constantin Cerneuţanu.

Deocamdată, alţi trei micuţi fotbalişti, născuţi în 2007, este posibil să facă pasul spre Academia „Gheorghe Hagi”, care i-a invitat să susţină probe de joc. „Cea mai importantă Academie din ţară ne-a solicitat să trimitem la Ovidiu un portar, un fundaş stânga şi un mijlocaş central, aşa că îi propunem pe Cătălin Axinia, Denis Panciuc şi Marian Olăeru, fratele lui Ionuţ. Săptămâna trecută au mers la Paşcani pentru testul COVID-19, iar de marţi sunt aşteptaţi la Ovidiu, acolo unde se vor pregăti timp de zece zile”, a adăugat antrenorul care i-a învăţat pe micuţii jucători de la Ruginoasa să practice un joc de pase cu care şi-a surprins echipele adverse. „Mai avem jucători care considerăm că vor face pasul spre adevărata performanţă. Următorii pe care-i propunem sunt David Nica, Iustin Stănescu şi Marian Condac”, a menţionat Cerneuţanu.

Beneficiind de instalaţie de nocturnă, Unirea Ruginoasa se pregăteşte în fiecare seară de la ora 19:00 şi speră că va fi reluată noua ediţie a „Cupei Satelor” pentru a-şi apăra trofeul cucerit în 2019. Competiţia s-a întrerupt când ajunsese în faza regională, acolo unde Unirea se calificase şi fusese desemnată gazda turneului la care ar fi trebuit să se mai prezinte şi campioanele judeţelor Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Cu alte cuvinte, nu era deloc exclus ca Ruginoasa să ajungă din nou al turneul final, dar până să revină în competiţie sunt în plan lucrări la baza sportivă. „Dacă vremea va ţine cu noi, sper să reuşim să montăm balonul care să acopere un teren cu suprafaţa de 50×40 metri. Ne-ar fi foarte util să putem lucra şi pe timpul iernii în condiţii decente. De asemenea, deasupra vestiarelor vrem să ridicăm o mansardă. Proiectul este pe lista de investiţii a Primăriei Ruginoasa şi sper ca luna viitoare să începem lucrările”, ne-a declarat Dănuţ Nechifor, primarul reales al comunei Ruginoasa, cu menţiunea că acea mansardă va găzdui o sală de mese şi locuri de cazare.

  

ziarulevenimentul.ro

Advertisements

Related posts

CSM Pașcani – Ceahlăul 0-2: Pășcănenii au pierdut pe final, după un meci spectaculos

Marius Parteni

Mamika-lor!!! CS Kosarom învinge Oțelul II Galați și rămâne în plutonul fruntaș

Marius Parteni

Magic Iași a adus acasă Cupa Prieteniei Bergenbier (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...