NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Campaniile de dezinformare și manipulare vor fi sancționate dur

După izbucnirea pandemiei de COVID-19 au apărut mai multe știri false pe tema crizei globale de sănătate. Zilnic, spațiul public este invadat de mesaje „virale” despre pandemia de COVID-19.  Dezinformarea și manipularea distribuite masiv în mediul online afectează capacitatea cetățenilor de a lua deciziile corecte și de a distinge adevărul de minciună.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, susține că va sancționa dur campaniile de dezinformare și manipulare derulate în spațiul public, reamintind că eficiența măsurilor luate de Guvern depinde foarte mult de sprijinul populației:

” Dragi români,

Sănătatea nu are culoare politică și este important ca oamenii să înțeleagă că toate măsurile pe care le ia Guvernul sunt în folosul lor și pentru binele comunității.

În primele luni ale pandemiei, martie-aprilie, cu toate neajunsurile sistemului medical, România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza și am fost exemplu de bună practică la nivel european!

A fost o reușită colectivă, căci eforturile Guvernului și deciziile autorităților locale au fost susținute de către populație.

Astăzi, sub o agendă politică meschină și obscură, oamenii sunt bombardați de tot mai multe campanii de dezinformare și manipulare, de teorii conspiraționiste, de teorii antieuropene.

Deciziile CCR, dublate de blocajele și jocurile politice ale PSD nu fac decât să plaseze România în topul țărilor europene cu cea mai mare creștere a cazurilor de covid, tot mai multe țări luând măsuri restrictive împotriva românilor!

Oameni buni,

De la autorități centrale, până la autorități locale, manageri de firme, sau simpli oamenii, cu toții trebuie să fim responsabili și să luăm măsurile care se impun pentru a gestiona corect criza, pentru a ne proteja pe noi și cei din jurul nostru.

Românii trebuie să știe cu ce ne confruntăm, ce măsuri luăm, ce așteptăm de la ei și cel mai important trebuie să ne simtă aproape.

Ca demnitari, oameni publici, avem datoria nu doar să-i protejăm, prin măsurile luate, ci și să le insuflăm curaj și speranță, nicidecum neîncredere și dezbinare!

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero pentru autorități, iar în acest timp orice măsură de prevenție este binevenită!

Împreună, cu o bună colaborare între autorități și populație, vom reuși să depășim această încercare prin care trece națiunea noastră!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președinte PNL Iași

Advertisements

Related posts

Studiu: Administrarea excesivă de vitamine și suplimente poate crește riscul apariției cancerului pulmonar

Redacția

Clasament. Cum s-a plasat România între țările UE în ziua cu record absolut de infectări cu coronavirus

Redacția

O femeie a refuzat să meargă la spital din frica de a nu se infecta cu COVID-19! Aceasta a vărsat sânge câteva zile, apoi a intrat în comă!

Redacția
Încarcă...