NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zeci de solicitări pentru a ridica deșeurile la Pașcani! Iată ce reciclează cetățenii


Pășcănenii au răspuns afirmativ campaniei Eco Salubritate, de colectare a deșeurilor. În doar câteva zile au fost înregistrate câteva zeci de solicitări la locuințele pășcănenilor. Televizoare uzate, frigidere, centrale termice sau componente IT, toate au fost colectate de către angajații societății de salubrizare, multe dintre ele fiind aduse, de acasă, chiar de cetățeni.

„Am avut deja o serie de solicitări la locatari. Tocmai am ridicat de la cineva o centrală termică uzată și un televizor. Am mai colectat zilele astea televizoare, componente IT, calculatoare vechi, monitoare. Primim în continuare solicitări de la cei care au deșeuri”, a declarat Eugen Chiriac, reprezentant Eco Salubritate.

Este vorba despre o acțiune cu caracter permanent, astfel că, cei care vor să scape de electronicele și electrotehnicele vechi din casă, trebuie doar să anunțe acest lucru. Pe tot parcursul anului, angajații societății vă vor sta la dispoziție pentru a prelua deșeurile pe care, dacă aveți posibilitatea, le puteți duce cu mijloace proprii la sediul Eco Salubritate.

  

„Acțiunea are caracter permanent. Noi am făcut publicitate acum pentru a evidenția, din nou, faptul că aceste deșeuri sunt periculoase, trebuie colectate separat și predate unui reciclator autorizat să le prelucreze. Nu se percepe nicio taxă pentru ridicarea deșeurilor doar că ele trebuie colectate separat”, a adăugat acesta.  

După ce vor fi colectate, toate aceste echipamente vor ajunge la o firmă specializată și autorizată pentru reciclare.

„Noi avem contract cu o societatea Ecotic, specializată și autorizată de Agenția de Protecție a Mediului, pentru reciclarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice. Solicitările pot fi făcute la numărul de telefon al societății, acolo unde există și solicitările pentru ridicarea celorlate deșeuri, niciun fel de probleme”, a spus Eugen Chiriac.

Campania se desfășoară în perioada 19 – 23 septembrie, la Pașcani. Cei care dețin astfel de deșeuri le pot aduce la sediul societății situată pe strada Morilor sau pot suna la numerele de telefon 0232.763.400 și 0761.128.832, iar angajații se vor deplasa acasă la solicitant pentru ridicarea lor. Serviciul este gratuit pentru toți beneficiarii.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierul Avrămiuc propune: Pasaj subteran sau scări rulante supraterane, în zona liceelor din vale. Cum comentați!

Marius Parteni

Făceți-vă rezerve de apă! Apa potabilă va fi sistată joi

Teona Gherasim

Balast în loc de asfalt pe o strada din Gâștești, afectată după fiecare cădere importantă de precipitații!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site