NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Camerele reunite au votat miercuri 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru parlamentari! (P)

PNL, USR , chiar și PSD au făcut propuneri în acest sens. În comisia reunită a celor două camere s-a validat propunerea făcută de PSD.

Pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, culmea la inițiativa deputatului Marcel Ciolacu, astăzi președintele PSD. Orice tentativă a PNL de a elimina aceste pensii s-a lovit de majoritatea PSD din legislatura trecută. PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale.

Încă de anul trecut, a fost depus un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, care a fost blocat de actuala conducere a PSD și Avocatul Poporului.

Menționez că parlamentarii în funcție nu beneficiază de această pensie, ia se acordă la cerere, la împlinirea vârstei de pensionare.

  

Cuantumul acestor îndemnizații este în medie de 1 700 lei pe mandat.

Pensiile speciale plătite către foștii parlamentari care au ieșit la pensie, reprezintă 1,38% din totalul pensiilor speciale.

Am votat pentru anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu convingerea că este un exemplu de echitate socială, dar acest gest nu este suficient.

Trebuie găsită rapid o soluție pentru acele pensii speciale exagerate, cu siguranță obținute prin artificii birocratice și prin toleranța cadrului legislativ, altfel demersul parlamentar nu va avea niciun efect.

Advertisements

Related posts

63 DE ANI DE EXISTENŢĂ A SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL COMUNEI TĂTĂRUŞI

Redacția

Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță, despre autostrada A8 Iași-Târgu-Mureș, susținută în plenul Parlamentului (P)

Redacția

Drept la replică: Legalitatea și respectul pentru comunitate, singurele principii ce stau la baza funcționării singurei unități de învățământ, în regim privat din Pașcani!

Redacția
Încarcă...