NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Camere de luat vederi montate în cimitir, pentru evitarea incidentelor!

Mai multă siguranță în cimitirul municipal. Autoritățile monitorizează zona cu o cameră de luat vederi, pe care au instalat-o în urma unui incident în care o bătrână a fost agresată.

 

 

  

Fiica victimei este cea care a cerut condiții de siguranță în curtea bisericii și cimitir. Dana Buraga se teme pentru ce i s-ar putea întâmpla când vine în zi de sărbătoare la biserică, asta după ce, mama sa încă nu și-a revenit în urma incidentului din cimitir.  S-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni, chiar în fața icoanei Maicii Domnului, în curtea cimitirului Înălțarea Domnului.

“În luna august, după slujbă, mama mea a fost agresată de doi copii de etnie rromă, chiar în fața icoanei din curtea bisericii.  În urma incidentului a intervenit un echipaj Smurd, mama a fost dusă la Urgențe, iar ulterior a fost operată. A intervenit Poliția care, cu ajutorul unei camere de luat vederi situată vizavi de biserică, i-a identificat pe autori. Părintele Postolache a fost cel care a intervenit pentru operație și i-a plătit și rețeta mamei”, a declarat Dana Buraga.

Femeia cere ca cimitirul să fie securizat, cu oameni de pază și camere de luat vederi. Totodată, pășcăneanca a solicitat ca autoritățile să ia în calcul închiderea lui, cu porți la ambele intrări.

“Soluția este securizarea cimitirului. Părintele Postolachi a instalat o camera de luat vederi, și va mai fi una. Este necesară paza pentru că este un trafic foarte mari, sunt multe înmormântări iar rromii sunt ca la ei acasă. Dacă s-ar putea închide cimitirul, ar fi mai sigur. Am fost în audiență, domnul primar a spus că problema este rezolvabilă cu camere”, a mai spus femeia.

După incidentul în care o  bătrână a fost agresată, protopopiatul a luat măsuri și a instalat o cameră de supraveghere care acoperă curtea bisericii, aleile principale precum și ambele intrări în cimitir. Există un grup de copii de etnie rromă care urmăresc bătrânii singuri, și îi agresează sau le fură bunurile, este concluzia părintelui protopop Pavel Postolachi.

“Doamna nu este singura victimă. Există o ceată de rromi care și-au format copiii și urmăresc persoanele vârstnice și singuratice, cum s-a întâmplat și în cazul acesta. Noi nu putem închide cimitirul. Am montat o cameră de luat vederi, care prinde o mare parte din cimitir, aleile principale și curtea bisericii, ambele intrări. Nu putem închide cimitirul, sunt sărbători, duminici, nu putem controla cine intră”, au fost precizările făcute de părintele Protopop Pavel Postolachi.

Pericolul a fost semnalat și în biserică, de către preoți care le-au spus enoriașilor ce s-a întâmplat și i-au rugat să fie cu băgare se seamă. 

Advertisements

Related posts

Bani mai puțini la Educație. Cum se împart banii pentru celelalte domenii

Redacția

PNL Pașcani îi răspunde primarului Pașcaniului, după ce acesta a acuzat că formațiunea politică ar fi în spatele unei anchete jurnalistice

Răzvan Grecu

Cisternele Primăriei nu pot fi folosite pentru a asigura populației apă menajeră. Iată motivele!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site