NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Calvarul locuitorilor din zona vale va lua sfârșit. Primăria a semnat contractul de reabilitare a unor străzi, Esplanada, scările mici și mari

Lucrările care urmează a se desfășura în cadrul celei mai importante componente a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a zonei din vale, urmează să înceapă după data de 1 iulie.

Ieri, la sediul Primăriei Pașcani a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor între reprezentanții municipalității și cei ai firmelor EkySam – Marvio SRL, care au fost desemnate câștigătoare a licitației. 

“Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat pe data de 1 iulie 2014, după care vor fi predate amplasamentele. Vom începe cu strada Fântânele, urmează Ceferiștilor pentru că pe celelalte străzi sunt probleme cu canalizarea și distribuția de apă, iar de acestea se va ocupa societatea ApaVital Iași. Termenul limită de finalizare a investițiiei este  31 decembrie 2015″, a explicat ieri seară la postul de televiziune Actualitatea Tv, viceprimarul Vasile Axinte.

  

Concomitent cu aceste lucrări, pe unele străzi din municipiu vor fi realizate lucrări de canalizare sau alimentare cu apă de către noul operator local. Ca un alt amănunt pe strada Ceferiștilor urmează să fie amenajată și o pistă de biciclete. De asemenea, fiecare stradă va fi asfaltată, iar trotuarele vor fi modernizate prin montarea de pavele. 

Menționăm că firma care a câștigat licitația urmează să reabiliteze Esplanada, scările mari şi mici, şi 4,8 kilometri de străzi: Ceferiştilor cu o lungime de 1060 metri, Fântânele – 1377 metri, Mihai Eminescu – 692 metri, Izvoarelor – 511 metri şi Republicii – 450 metri.  

Valoarea lucrărilor pe această componentă cuprinsă în PIDU este de aproximativ 12 milioane de lei, proiectul fiind inițiat de către fostul primar al Pașcaniului, Grigore Crăciunescu. 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Scandalul concursurilor pentru Consiliile de Administraţie ale regiilor continuă: firma de recrutare a modificat baremul de examinare după 5 luni de la susţinerea examenului!

Răzvan Grecu

Prognoza meteo pentru lunile august, septembrie, octombrie

Redacția

Intră și vezi programul complet al Zilelor Municipiului Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site