NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cadidații pentru funcțiile de director și director adjunct în școlile din Pașcani!

Este o adevărată competiție în unele unități de învățământ din Pașcani pentru posturile de director și director adjunct. În perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021 este programată proba interviu a candidaților, care au obținut nota 7 la proba scrisă.

Exprimarea opțiunilor de către candidații declarați admiși scoate la suprafață lupta care se anunță. Conform datelor și informațiilor puse cap la cap de către reporterii Actualitatea Tv și NewsPascani.com, chiar dacă numele multor candidați se ascund după un cod format din prescuratea “IS” de la județul Iași și numărul atribuit la depunerea dosarului, am aflat unde se vor da bătălii.

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” are trei candidați, dintre care unul a optat și pentru funcția de director adjunct. Aceștia sunt Radu Ardeleanu, Mihai Frăsilă și Monica Pleșcan (actualmente director interimar la școala Gâștești). Din aceștia doar profesorul Mihai Frăsilă a optat și pentru funcția de director adjunct.

O altă unitate de învățământ unde sunt mai mulți candidați este Școala „Iordache Cantacuzino”. Două dintre candidate, Eugenia Nour și Oana Jipa, au optat pentru ambele funcții, de director și director adjunct, în timp ce Ionuț Mocănița doar pentru a doua funcție.

  

La Liceul Economic ”Nicolae Iorga” Angelica Blagoci, actual director adjunct, Mariana Gurzun și Ema Neculăieș luptă pentru una dintre cele două funcții.

La liceul Teoretic ”Miron Costin”, Mihaela Anușca și Elena Dăscălița, cele care conduc astăzi unitatea de învățământ, merg în etapa finală.

Daniela Orașanu, actualul director al Colegiului Tehnic CF ”Unirea” și Marius Puțintelnicu, merg și ei la proba interviu a concursului.

La Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”, Elena Panțiru, actual director și Mihaela Pușcașu, vor susține proba interviu.

La Școala Gâștești actualul manager Monica Pleșcan a bifat opțiunea pentru funcția de director, în timp ce Laura Maftei pentru director adjunct.

Cătălin Condrea, actual director al Școlii Speciale are două opțiuni. Una este Liceul Special “Moldova” din Târgu Frumos și actuala unitatea de învățământ. Aici se va bate cu Gabriela Nedelcu, care a ales aceeași opțiune.

La Grădinițele cu Program Prelungit numerele 2 și 3 nu se va organiza proba interviu, întrucât nici unul din candidați nu a obținut nota de trecere la proba scrisă.

Rămâne Clubul Copiilor Pașcani, acolo unde există un singur candidat, care a optat pentru ocuparea altor 8 posturi din județul Iași.

Proba interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie conform calendarului aprobat. Comisia de evaluare a probei interviu este alcătuită din președinte – un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, dintre cadrele didactice titulare, aleși prin vot secret de către consiliul profesoral, un reprezentant al Consiliului Local, desemnat prin hotărâre a consiliului local, și unul din partea departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari și foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umanesau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management instituțional și/sau management educațional.

Advertisements

Related posts

„Uniţi pentru Hristos”- tabără organizată de A.T.O.R, filiala Humosu

Redacția

Pompierii în alertă la Scoala ,,Iordachi Cantacuzino’’

Răzvan Grecu

Ludovic Orban, mesaj pentru elevi: Este o variantă ca examenele să se dea online. Nu am luat în calcul amânarea anului școlar

Redacția
Încarcă...