NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cabinetele medicilor de familie şi farmaciile vor primi 5.000 de lei lunar pentru materiale de protecţie. Condiţia pentru a primi banii

Cabinetele medicale şi farmaciile aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate ar putea primi 5.000 de lei în fiecare lună de la bugetul de stat pentru a achiziţiona materiale de protecţie. Asta prevede un proiect legislativ ce urmează să fie dezbătut marţi de Senat.

“Furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale de specialitate în regim ambulatoriu, aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate, vor beneficia lunar de suma de 5.000 de lei/tură de activitate pentru asigurarea materialelor de protecţie necesare furnizorilor şi asiguraţilor. De sumele menţionate beneficiază cabinetele de medicină de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistică medicală. Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, prevede proiectul legislativ, iniţiat de un grup de parlamentari PSD.

Iniţiativa a primit un raport de admitere din partea Comisiei de Sănătate. Senatorii au adoptat un amendament prin care cabinetele stomatologice sunt incluse printre furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale care beneficiază de acest ajutor.

În cazul acestui proiect legislativ, Senatul este prima cameră sesizată, iar o decizie finală va fi luată de către deputaţi.

Potrivit Agerpres, pe ordinea de zi a plenului de marţi sunt incluse şi propunerea legislativă privind acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic ca urmare a decretării stării de urgenţă şi proiectul de lege pentru modificarea Legii 374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Dramă cumplită într-o familie din Suceava. Fiul mort de COVID-19, părinții în stare gravă în spital. „Va fi singur!”

Redacția

După ce a amanetat aurul mamei, o adolescentă de 15 ani a căzut în capcana unui prieten “binevoitor”

Redacția

VIDEO. Aglomerație la o slujbă ținută de Arhiepiscopul Tomisului la Suceava. Nimeni nu purta mască

Redacția
Încarcă...