NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Bunicuţa “Escobar” de la Iaşi: pensionară cu 15 kg de droguri pe numele ei

O pensionară din Iaşi s-a trezit cu “mascaţii” la poartă după ce pe numele ei a intrat în ţară o cantitate impresionantă de droguri. Numele femeii fusese folosit de soţul nepoatei sale, care a fost prins încercând să intermedieze o tranzacţie de stupefiante pe ruta Kenya – Iaşi – Suedia.

Un bărbat din Iaşi a fost aspru pedepsit de judecători după ce a folosit numele unei pensionare pentru a introduce în ţară o cantitate foarte mare de droguri. Daniel Podoleanu a fost condamnat recent la 8 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic internaţional de droguri, sentinţa în cazul său nefiind definitivă. Judecătorii au finalizat şi motivarea sentinţei, din document reieşind că Podoleanu a fost prins în flagrant delict.

Podoleanu a fost prins în data de 11 noiembrie 2019 de către ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate, la scurt timp după ce s-a prezentat la biroul vamal al Poştei din Iaşi pentru a ridica două colete. Individul avea asupra sa mandate pentru cele două colete, unul trimis pe numele bunicii soţiei sale şi altul pe numele său. Era vorba de pachete pe care Podoleanu le primise de la fratele său din Kenya şi pe care el ar fi trebuit să le trimită mai departe în Suedia. În total, era vorba de peste 40 de kilograme de substanţe halucinogene.

Pachetele venite din Africa conţineau frunze de Kath, o plantă care conţine substanţe psihotrope de mare risc şi care se află pe lista substanţelor interzise din ţara noastră. Podoleanu a spus că fratele său i-a promis 500 -1.000 de euro, cadou de Crăciun, dacă trimite acele colete în Suedia, fără a-i spune ce conţine pachetele.

  

De menţionat că individul avea o procură notarială de la bunica soţiei sale pentru a putea ridica colete în numele ei. Poate şi de aceea anchetarii au efectuat percheziţii inclusiv la adresa femeii, care nu a avut însă nicio implicare în acest caz. Procesul lui Podoleanu urmează să se reia la Curtea de Apel Iaşi. 

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Portofel cu peste 19.000 de euro, găsit în parcarea unui supermarket din Iași

Redacția

Iaşul se menţine pe locul 2 la nivel naţional la noi infectări. Crește numărul ”focarelor de familie”

Redacția

Firul urmăririi ca-n filme: 17 împușcături, mașini de poliție lovite și un proxenet ucis (VIDEO)

Redacția
Încarcă...