RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bulgaria interzice intrarea în țară a persoanelor din statele grav afectate de COVID-19

În încercarea de a combate răspândirea noului coronavirus pe teritoriul țăii, Bulgaria mai ia o măsură de prevenție, în contextul stării de urgență decretate pe 21 martie.

Astfel, se va interzice temporar accesul pe teritoriul țării a străinilor din afara Uniunii Europene, dar şi a cetăţenilor unor state europene cu număr mare de infecţii cu COVID-19, în special Italia şi Spania.

Cetăţenii care se întorc din Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Belgia, Islanda, Lichtenstein şi Luxembourg nu vor mai putea să treacă granița în Bulgaria.

Singura excepție de la această măsură o vor face cetăţenii bulgari şi persoanele cu drept de rezidenţă. Totodată, măsurile nu se aplică medicilor, lucrătorilor sociali, echipajelor de transport, oficialilor guvernamentali şi lucrătorilor sezonieri în agricultură.

  

Bulgaria va permite totuși tranzitul persoanelor din Uniunea Europeană şi Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Turcia care doresc să se întoarcă în ţările lor.

Autoritățile au decis să închidă şcolile, parcurile, restaurantele şi barurile şi au restricţionat deplasările între oraşe, Agenţii de poliţie, ajutați de soldați, au controlat intrarea și ieșirea din orașe, chiar și din capitala Sofia, permițând accesul doar personalului medical și celor care prezintă un document prin care atestă motivul deplasării ori revenirii la domiciliul permanent.

De altfel, Guvernul bulgar a decis prelungirea stării de urgenţă, până la data de 13 mai.

ZIARUL DE IASI

Related posts

Neculai Răţoi, condus pe ultimul drum de o mare de oameni! Vezi ce a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române! (Foto/Video)

Ema Roman

Pompierii din judeţ, aşteptaţi la Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat

Ema Roman

Moarte suspectă în Todirești. Un bărbat a fost găsit mort în șanț

Irina Gherasim
Încarcă...