NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Boloș: Cardurile de energie se acordă pe gospodărie, nu pentru fiecare persoană din locuință și pot fi folosite și pentru facturile restante 

Guvernul intenționează să modifice Ordonanța de Urgență care reglementează cardurile pentru energie. Potrivit unor surse Europa FM, românii vulnerabili își vor putea plăti facturile pentru energie și online, pe site-ul Poștei, dacă sunt beneficiari ai cardurilor pentru energie.

Pe de altă parte, autoritățile vin cu precizări: Cardul de energie se acordă pe gospodărie, nu pentru fiecare persoană din locuință. De asemenea, cardurile pot fi folosite pentru plata datoriilor.

Inițial, beneficiarii cardurilor pentru energie puteau plăti facturile cu ajutorul acestui card doar la oficiile poștale sau la factorii poștali.  Acum, Guvernul introduce posibilitatea de a putea folosi cardurile și online; va fi o  o secțiune pe site-ul Poștei Române, unde românii vor putea să introducă numărul cardului și factura pentru a putea plăti.

Cardul de energie se acordă pe gospodărie, nu pe beneficiar. Precizările au fost făcute de Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene, luni seară la TVR Info:

Advertisements
  

„Relevant în acordarea ajutorului de încălzire este locul de consum. O gospodărie are un singur loc de consum energetic, fie că vorbim despre facturile la energia electrică, fie că discutăm despre factura la gazele naturale sau încălzirea la bloc sau lemnele de foc sau peleții. Sunt, spre exemplu, situații în care un loc de consum are maxim 8 beneficiari, colocatari care locuiesc acolo, nu eliberăm 8 carduri de energie ci un singur card.”

Cardul primit ca ajutor de la stat va putea fi folosit şi pentru plata unor facturi restante, a mai spus ministrul:

„Important de reținut că se pot prezenta documente, inclusiv facturi mai precis, care au fost emise începând cu luna august 2022, dci acceptăm și plata datoriilor restante.”

Advertisements

Cardurile pentru energie care se vor distribui începând cu 1 februarie. În valoare de 1.400 lei, sprijinul poate fi utilizat până la sfârșitul anului. El va fi acordat în două tranşe.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Moaşte din Serbia aduse în weekend la Biserica „Sfinţii Teodori“ din Iaşi

Redacția

Pășcăneancă în stare gravă după ce a căzut din pod

Redacția

IPS Mitropolit Teofan a sfințit altarul de vară al Parohiei Poienița: a fost prima vizită a ierarhului în această localitate

Redacția
Încarcă...