RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieIași

Bogdan Cojocaru nominalizat de PSD Iaşi aseară pentru Prefectură. Guvernul va decide

Nominalizarea a fost făcută ieri în Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi, convocat în şedinţă online.

Bogdan Petru Cojocaru (38 de ani) va fi instalat prefect al Iaşului în zilele următoare, după ce Executivul va da o hotărâre de guvern în acest sens. O şedinţă a Cabinetului Ciucă este programată în această dimineaţă, dar pe ordinea de zi afişată pe pagina de internet a Guvernului nu este prevăzută decât eliberarea din funcţie a prefectului de Buzău.

Convocat în regim online, Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi l-a nominalizat ieri după-amiază pe Bogdan Cojocaru să preia funcţia deţinută acum de Marian Grigoraş. Viitorul prefect nu ne-a răspuns aseară apelurilor telefonice. În schimb, preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, s-a arătat mulţumit de obţinerea funcţiei de prefect şi ne-a precizat că, la Bucureşti, Iaşul va mai face o nominalizare, pentru o funcţie de secretar de stat, la Ministerul Mediului.

Amintim că, alaltăseară, liderii partidelor de la guvernare au stabilit o nouă împărţire a judeţelor unde să numească prefecţi. Iaşul a fost atribuit PSD, astfel că la Casa Pătrată urmează să se facă o nouă rocadă, după doi ani de la precedenta schimbare.

  

Licenţiat în domeniul informatic şi cu un master în Management Politic, Bogdan Cojocaru este preşedintele Tineretului Social-Democrat. În administraţie a fost ales consilier judeţean în 2012 şi 2016, în 2018 a fost ministru al Comunicaţiilor (Guvernul Dăncilă), apoi deputat (după alegerea lui Tudor Ciuhodaru europarlamentar, în 2019). La ultimele alegeri parlamentare a ratat, de pe locul 2 pe lista de candidaţi ai PSD Iaşi, obţinerea unui mandat de senator.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Trotuar refăcut după articolele din presă și comentariile de pe rețelele de socializare! (FOTO)

Marius Parteni

Verdictul final în dosarul „Perla Neagră”, instrumentat de DNA, va fi dat la finalul lunii iulie!

Răzvan Grecu

Primăria a retras două autorizaţii taxi! Acestea vor fi redistribuite

Ema Roman
Încarcă...