RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Body-cam-uri pentru polițiștii locali pășcăneni

Poliția Locală Pașcani va beneficia de echipamente de înregistrare audio-video, de tip body-cam. Măsura urmează să fie implementată începând de miercuri, 22 iunie 2022.

Aceste dispozitive vor fi folosite de polițiștii locali ce se află în timpul serviciului, pentru următoarele categorii de intervenții: legitimarea persoanelor, conducerea persoanelor la sediul poliției locale, utilizarea forței și a mijloacelor din dotare, efectuarea controlului corporal, oprirea autovehiculelor, constatarea contravențiilor și a infracțiunilor flagrante, punerea în executare a mandatelor de muncă în folosul comunității și cele determinate de prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții, sănătății și integrității fizice a unei persoane.

De asemenea, un alt scop pentru care vor fi utilizate body-cam-urile este acela de a verifica modul în care agentul de poliție acționază în cazurile menționate mai sus și pentru a preveni și combate faptele de corupție.

În ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, printr-o informare publică, Poliția Locală menționează că acestea vor fi utilizate doar în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

  

Related posts

Atenție șoferi! Accident cu pagube materiale pe strada 1 Decembrie! (foto)

Marius Parteni

Un tânăr s-a urcat pe coșul de evacuare al unei centrale din zona vale. După ce s-au mobilizat pompierii, poliția și jandarmii, a coborât singur pe unde a urcat

Oana Cordoneanu

Două persoane reţinute în urma descinderilor de la Moţca! Prejudiciul depăşeşte 30.000 lei

Redacția
Încarcă...