NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bode, întâlnire cu ministrul austriac de Interne: Declaraţiile despre Schengen nu sunt îndreptate împotriva României

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, miercuri, cu omologul său austriac, Gerhard Karner, căruia i-a prezentat date actualizate privitoare la modul în care România continuă să asigure protecţia frontierelor externe în contextul fluxurilor migratorii pe ruta Balcanilor de Vest.

Lucian Bode s-a întâlnit cu ministrul de Interne al Austriei FOTO Facebook

Lucian Bode s-a întâlnit cu ministrul de Interne al Austriei FOTO Facebook

Advertisements

„Aderarea României la spaţiul Schengen va fi un plus pentru securitatea europeană, nu un pericol pentru statele membre. Am avut astăzi o întrevedere cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, ministrul federal de interne al Austriei, pe tema aderării României la spaţiul Schengen, respectiv gestionarea provocărilor migraţioniste. Cunosc situaţia generată de presiunea migratorie deosebită cu care se confruntă Austria – aproximativ 100.000 de solicitanţi de azil doar în acest an şi, din acest punct de vedere, înţeleg abordarea omologului meu la nivel politic intern. În cadrul discuţiilor avute, i-am prezentat ministrului austriac date şi statistici actualizate privitoare la modul în care România continuă să asigure protecţia frontierelor externe în contextul fluxurilor migratorii pe ruta Balcanilor de Vest, precum şi modul în care România respectă obligaţiile privitoare la înregistrarea persoanelor depistate cu intrare ilegală sau care solicită azil în România”, a scris Bode pe pagina sa de Facebook.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Robert Sighiartău: Sper ca lucrurile să se rezolve de duminică / ”Nicolae Ciucă este premierul PNL şi nu vorbeşte mult, ci mai mult face”

Redacția

VIDEO Pauza de respirație: Antrenament „dur” pentru supremație între doi pui de zimbru, într-un ocol silvic din Caraș-Severin

Redacția

Guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei critică politica economică a Guvernului de la Budapesta: Statul investește în fier și beton, nu în abilități, instituții și creiere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site