RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Blocaj la nivelul CSM Pașcani, grație votului PSD – PMP – PRO România. Banii cheltuiți fac obiectul unei acțiuni de audit!

Situație nemaintâlnită la nivelul legislativului local! Un proiect de hotărâre  ce vizează activitatea Clubului Sportiv Municipal Pașcani a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de ieri, după îndelungi dezbateri. Nu la propunerea inițiatorului, primarul Municipiului, ci ca urmare a unei recomandări venite din partea unui ales local, care într-un final s-a dovedit a fi greșită, fapt demonstrat și de intervenția secretarului general al municipiului.

Vorbim de o rectificare a Bugetului de Venituri și Cheltuieli de care urma să beneficieze Clubul Sportiv Municipal Pașcani, în cuantum de 123.000 lei.

Unul din aleșii locali, Mihai Dediu (PSD), membru în Consiliul de Administrație al clubului, a intervenit pe acest subiect și a propus alocarea unei sume de 420.000 de lei, asta deși nu exista o solicitare în acest sens din partea forului de conducere a clubului.

“Propun alocarea sumei 420.000 de lei. Aceasta este suma necesară desfășurării activităților până la sfârșitul anului 2023”, a susținut Mihai Dediu.

  

Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, a spus că prin rectificarea propusă se asigură finanțarea pentru instituția sportivă, inclusiv până la finele lunii octombrie.

“Cunoaștem problemele și nevoile de la club. Dat fiind faptul că bugetul alocat, aproximativ 1,6 milioane de lei, față de un milion de lei cât a fost în trecut, este alocat, am solicitat o acțiune de audit, pentru a vedea cum au fost cheltuiți banii acolo”, a susținut Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani.      

Propunerea consilierului Dediu a fost contrazisă de consilierul Cătălin Conache (PNL), președintele Consiliului de Administrație al CSM Pașcani. El a spus că singura solicitare făcută către Consiliul Local, este cea de 123.000 de lei.

“Nu avem o solicitare în acest sens, de alocare a unei sume 420.000 lei, sau cât spuneți acolo dumneavoastră“, a susținut Cătălin Conache, membru în Consiliul Local Pașcani.

Propunerea lui Mihai Dediu a fost supusă la vot, unde , surprinzător, alături de PSD și PMP, au votat chiar și cei din Pro România. Vorbim de viceprimarul Cristian Rățoi și consilierul Costel Stamatin.

Dat fiind faptul că discuțiile pe marginea subiectului au fost continuate, iar directorul economic al Primăriei a atras atenția că se face o ilegalitate, s-a luat decizia unei pauze de consultare. Nimeni nu a fost interesat să solicite edilului local motivul pentru care a comandat un audit intern la nivelul conducerii CSM Pașcani.

“Bugetul pe sursa “A”, pe întreg ansamblul lui, a fost votat. Nu puteți modifica acest vot. Rectificarea bugetară este propusă pe ceea ce Consiliul de Administrație a transmis”, a spus Angelica Labonțu, directorul economic al Primăriei Pașcani.

Odată cu revenirea în plenul ședinței, consilierul Dumitru Pantazi (PSD) a spus că nu trebuie încălcată legea, iar Codul Administrativ trebuie respectat, asta deși votul fusese exprimat.

“Nu trebuie să blocăm activitatea și să respectăm Codul Administrativ. Este important să asigurăm funcționarea”, a spus Pantazi.

Soluția în acest caz a fost dată de secretarul general Irina Jitaru, dar ceea ce s-a întâmplat nu schimbă cu nimic situația de la CSM.

“Dat fiind faptul că nota de fundamentare a proiectului nu prevede aceste amănunte legate de suma discutată, vă propun, avem prevedere în Codul Administrativ, să votați pentru scoaterea proiectului de pe ordinea de zi”, a spus Irina JItaru.   

Rectificarea bugetară nu a trecut la vot, prin urmare la nivelul clubului este astăzi un blocaj financiar. Primarul municipiului a susținut că săptămâna viitoare Consiliul Local va fi convocat într-o nouă ședință, pentru a îndrepta situația.

Related posts

Ce proiecte importante vor vota aleşii locali în penultima şedinţă din acest an?!

Ema Roman

Covor de castane pe trotuarele din oraș! Cine se ocupă de curățenie?

Ema Roman

Ședință ordinară de Consiliu Local cu 17 puncte pe ordinea de zi

Redacția
Încarcă...