NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Biserica Sf.Voievozi își va sărbători hramul

Pășcănenii sunt așteptați duminică, 8 noiembrie, la hramul Bisericii „Sf. Voievozi”, situată în curtea Protopopiatului. Lăcașul de cult îmbracă straie de sărbătoare pentru cinstirea ocrotitorilor, Sf. Arhangheli Mihail și Gavril.

 

Sâmbătă, 7 noiembrie, va avea loc Vecernia. Duminică, Sfânta Liturghie va fi oficiată de  protopopul Pavel Postolachi împreună cu un sobor de preoți. Anul trecut, Biserica „Sf. Voievozi” a marcat împlinirea a 350 de ani de existenţă.

Cu această ocazie, credincioşii s-au putut închina la moaştele Sfântului Ierarh Varlaam, care au fost aduse de la Mănăstirea Secu, şi au participat la un program liturgic special. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

 Lăcașul de cult a fost ctitorit de vistiernicul Iordache Cantacuzino, alături de soţia sa Alexandra (1664). În această biserică au fost botezaţi Mitropolitul Visarion Puiu şi cel ce este cunoscut de istorici „duhovnicul de la Paşcani“ – Nathan Dreteanu, ale cărui sfinte moaşte se găsesc la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Pe pardoseala sfintei biserici este inscripţionat şi numele epitropului Mihai Busuioc, cunoscut în amintirile marelui scriitor Mihail Sadoveanu ca fiind „Domnu Trandafir“.

 În prezent, la Biserica „Sfinţii Voievozi“  slujeşte pr. paroh Eugen Ungureanu, alături de pr. Ioan Isac .

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Buna Vestire, prima sărbătoare din calendarul ortodox închinată Maicii Domnului

Redacția

50 de meșteri populari din toată țara vin la Pașcani. Deschidere oficială cu un spectacol de muzică populară

Oana Cordoneanu

Doi dintre scriitorii celebri care participă la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere ce se desfășoară la Iași, vor veni la Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site