NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bilanţ îngrijorător la Parchet: Numărul infracțiunilor săvârșite de minori este în creștere

Infracţionalitatea, în municipiul nostru, a crescut şi continuă să crească simţitor. Numai în cursul anului trecut, procurorii păşcăneni au avut de soluţionat un număr de 17.178 de cazuri, volumul de muncă fiind dublu comparativ cu anii anteriori.

 Bilanţul activităţii pentru 2015 a fost prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută de către Alina Enea, prim procuror adjunct şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani.

  

”Colectivul de procurori îşi manifestă  convingerea  că rezultatele anului 2015 reflectă calitatea, operativitatea şi transparenţa actului de justiţie”, a declarat procuror Alina Enea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Din datele expuse rezultă că cele mai multe dosare au fost de furt calificat, tâlhărie şi violuri. Spre deosebire de anul 2014, a crescut şi numărul minorilor trimişi în judecată pentru astfel de infracţiuni.

„Exemplificăm că au fost înregistrate la sfârşitul anului 2015  de soluţionat  32 de dosare având ca obiect infracţiunile de  tâlhărie, au fost soluţionate 7 dosare  fiind întocmite 3 rechizitorii. Au fost înregistrate 38 dosare  de soluţionat  privind infracţiuniunea  de tâlhărie calificată, fiind întocmite 8 rechizitorii şi au fost soluţionate 23 dosare”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Au fost soluţionate 22 de dosare pentru viol, dintr-un total de 43, precum şi 41 de dosare pentru tâlhării în formă simplă sau calificată. De asemenea, menţionăm faptul că în două cazuri au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, iar în 549 de dosare s-au dat soluţii de renunţare la urmărirea penală.

”Au fost înregistrate  3239 dosare  de soluţionat  privind infracţiuni de furt calificat, fiind soluţionate un număr de 519 dosare. În ceea ce priveşte infracţiunea de viol s-au înregistrat 43 dosare, dintre care 22 au fost soluționate”, a declarat purtătorul de cuvânt.

De toate aceste dosare s-au ocupat, în primele luni ale anului, un număr de opt procurori, cărora li s-au alăturat  doi stagiari, din Botoşani şi Câmpulung Moldovenesc. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Incendiu la Casa Praznicală a Bisericii „Înălţarea Domnului”, din Paşcani (Foto-Video)

Ema Roman

Apă de jumătate de metru la subsolul unui bloc social din Paşcani. Boxele oamenilor inundate și distruse

Ema Roman

Povestea „Caselor Share”. Încă două familii au primit şansa unui trai decent, în case noi, după mobilizare pe Facebook

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site