RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bilanţ coronavirus: Numărul îmbolnăvirilor a urcat la 9.242, iar al deceselor la 482

Alte 306 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.242. Până în prezent, numărul celor decedaţi din cauza coronavirusului a ajuns la 482.

”Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 482 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj şi Prahova, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire”, anunţă autorităţile.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 245 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 101.552 de teste. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 452 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.271 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.748.883 de lei.

  

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 947 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 633 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franţa, 14 în Germania, 59 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 62 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 14 în Italia, 15 în Franţa, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia şi unul în Elveţia, au decedat. Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 11 au fost declaraţi vindecaţi: 7 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Lupta cu legumele! Cum trebuie părinții să îi convingă pe cei mici să le accepte și să le mănânce

Redacția

O biserică ieşeană are propriul echipaj de prim-ajutor. Va fi adus şi un defibrilator

Redacția

Pacienţii asimptomatici vor fi testaţi acasă de medicii de pe Ambulanţă

Redacția
Încarcă...