RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Betonieră furată și câini omorâți la Gîștești. Autorii sunt cunoscuți, dar audierea lor este amânată!

O betonieră aparținând unei firme de construcții care lucra la ridicarea unei case în suburbia Gîștești. Autorii au ucis cu bâtele doi câini care se aflau în curtea respectivă, pe care ulterior i-au aruncat într-un șanț.    

 

  

Totul s-a petrecut în noaptea de 20-21 august. Șapte indivizi au coborât dintr-o căruță, potrivit unor martori, au luat pe brațe betoniera și au plecat. “În seara de 20 spre 21, în jurul orelor 24.00, din incinta şantierului mi s-a sustras o betonieră de 360 litri. Au fost şase sau şapte persoane necunoscute, din ceea ce spun vecinii. A doua zi am aflat că betoniera ar fi fost sustrasă de către nişte persoane de aici din sat. Am făcut plângere la Poliţie şi aşteptăm să descoperim autorii”, a declarat Ioan Ionoaia, administratorul firmei care execută lucrarea.

Cei bănuiți de furt sunt doi frați gemeni din localitate, autori ai mai multor furturi în trecut. ”Aveam doi câini aici în curte, pe care i-au omorât şi aruncat în stradă. Din spusele vecinilor, betoniera s-ar afla la doi fraţi gemeni pe nume Pleşcan, dar deocamdată nu ştiu mai multe”, a mai afirmat executantul lucrării.

Despre faptele celor bănuiți se vorbește deja prin localitate. “Eu pe data de 21, pe la 15.30 m-am întâlnit cu cineva la magazin care mi-a spus că mi-a fost furată betoniera noaptea trecută. Băiatul venea de la discotecă şi a văzut o căruţă cu doi cai, şi 5, 6 persoane are au pus betoniera în căruţă şi au plecat”, ne-a spus Dan Grămadă, unchiul proprietarului casei.

Deși există informații care pot ajuta derularea anchetei, până la această dată nu s-a întreprins nimic concret. Polițiștii trimiși la fața locului s-au făcut că muncesc. Nici măcar nu s-au deplasat la locuința celor doi frați pentru percheziții. Cu toate acestea, oficial, cazul ar fi tratat responsabil. “Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la sustragerea unei betoniere în zona unde se construieşte o locuinţă. Se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor, în cauză fiind constituit un cerc de suspecţi”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Prejudiciul adus firmei care execută lucrarea se ridică la aproximativ 4.000 lei.

 

 

 

 

 

Related posts

Unde se pot achita amenzile de circulaţie începând cu 1 ianuarie 2019

Redacția

Activitatea Poliției Municipiului Pașcani în 2021. Au crescut infracțiunile la regimul rutier. 19 contravenții comise în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora

Redacția

Tânăr depistat în trafic, în comuna Vânători, sub influența alcoolului

Redacția
Încarcă...