NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bețivii au îngerul lor păzitor! Un tânăr ieşean a vrut să se spânzure cu șireturile de la pantofi. Ce a urmat este mai degrabă desprins din filmele tragi-comice!

Scene de coșmar duminică seara la Iași. Un tânăr a vrut să-și încheie socotelile cu viața, însă nu a reușit. Fratele său a sunat la 112 și a cerut ajutor. Când au ajuns la locul indicat, salvatorii au început o cursă contracronometru. După ce i-au acordat primele îngrijiri medicale, l-au transportat de urgență la spital

Și bețivii au îngerul lor păzitor. Duminică, Ilie, un flăcău ce abia a trecut de 26 de primăveri, de loc din Podu Iloaei, s-a apucat de băut așa cum face cam în fiecare zi… La un moment dat, după ce a dat mai multe pahare de alcool peste cap, a ieșit nervos din casă și a spus familiei că vrea să-și încheie toate socotelile cu viața. În jurul orei 20:00, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că tânărul s-a spânzurat. A cerut ajutor chiar fratele său, un puști în vârstă de 17 ani. Imediat la locul indicat au ajuns un echipaj medical și polițiștii. Când medicii au ajuns lângă tânăr, acesta nu era spânzurat, dar se afla întins lângă un copac.

„Fratele lui a sunat la 112 și a cerut ajutor. Ilie a ieșit din casă să se spânzure. Era băut… cam beau toți de la ei”, a spus un apropiat de-al familiei.

Tânărul s-a legat de gât cu șireturile de la încălțăminte, iar mai apoi de un copac. Nu a stat atârnat prea mult, căci șireturile s-au rupt.

Ilie a avut mare noroc.

El s-a legat de gât și de o creangă cu șireturile, dar s-au rupt. L-a strâns puțin, dar a scăpat”, a mai completat apropiatul familiei.

Personalul medical i-a acordat lui Ilie primele îngrijiri medicale, iar mai apoi l-au transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Sfântul „Spiridon” din Iași. Acolo a fost examinat, iar mai apoi a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie, pentru investigații suplimentare. Nu s-a terminat totul aici. După ce a fost văzut de medicii de la Neurochirurgie, tânărul a fost însoțit de polițiști la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde a rămas internat. Medicii vor să afle dacă tânărul are ceva probleme psihice sau dacă a recurs la un asemenea gest doar din cauza consumului excesiv de alcool. Din câte se pare, Ilie nu a stat prea mult departe de problemele cu legea. El este luat în vizor de autorități de multă vreme pentru tot felul de fapte mai mult sau mai puțin grave.

Oamenii legii trebuie să stabilească dacă este vorba despre o tentativă de sinucidere sau dacă a fost victima vreunei infracțiuni. Lucrurile sunt însă cât se poate de clare în acest caz. Din păcate, mai mulți polițiști și mai mulți medici au stat câteva ore bune după Ilie în timp ce poate alții aveau și ei nevoie de ajutor. Trebuie precizat faptul că tânărul în vârstă de 26 de ani este în afara oricărui pericol.

BZI

Advertisements

Related posts

(VIDEO) O dubă plină cu jandarmi a intrat în plin într-un Audi Q7, momentul impactului, filmat

Redacția

Cum sunt intimidaţi poliţiştii de infractorii pe care îi încătuşează: „Ies eu de aici şi îţi rup capul. Îi rup gâtul lui nevastă-ta, îţi violez copii”

Redacția

Bătaie cu victime la Cristești

Teona Gherasim
Încarcă...