RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Benjamin Netanyahu „se opune ferm” încheierii războiului din Fâșia Gaza, în timp ce eforturile internaționale pentru un armistițiu continuă

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat duminică faptul că se opune „ferm” încheierii războiului din Fâșia Gaza, enclava palestiniană care este în continuare bombardată, în timp ce a avut loc o reuniune a cabinetului său de război pe fondul unor eforturi diplomatice intense pentru a se ajunge la un armistițiu, scrie AFP.

Protest antiguvernamental la Tel Aviv, 18 mai 2024Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

La Tel Aviv și în centrul Israelului, sirenele de raid aerian au răsunat duminică după-amiază pentru prima dată în ultimele luni. Armata israeliană a raportat opt rachete lansate din Rafah, oraș din sudul extrem al teritoriului palestinian, unde trupele sale desfășoară operațiuni începând din 7 mai pentru a distruge ultimele batalioane ale Hamas, gruparea islamistă militantă cu care se află în război de aproape opt luni.

  

În Fâșia Gaza, raidurile aeriene și tirurile de artilerie au vizat în special Rafah, în pofida deciziei luate vineri de Curtea Internațională de Justiție (CIJ), care a ordonat Israelului să își suspende operațiunile în acest sector, esențial pentru intrarea ajutorului umanitar.

În ultimele 24 de ore, alte cel puțin 81 de decese au fost înregistrate pe teritoriul enclavei palestiniene,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

EMA a aprobat o nouă formulă Pfizer gata pentru a fi utilizată, care se păstrează în frigider

Redacția

VIDEO Surpriza de Crăciun a ducesei de Cambridge. “Nu e ușor să fii live, dar a dat lovitura”

Redacția

Kremlin: Putin a discutat despre acţiuni pentru contracararea interferenţelor externe după revolta de pe aeroportul din Daghestan

Redacția
Încarcă...