NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Beneficii ale abonamentelor medicale pentru angajaţi

medicii-de-familie-sustin-ca-pacientii-cu-probleme-urgente-vor-avea-de-asteptat-zile-sau-saptamani-din-cauza-celor-care-vor-veni-sa-si-ia-iodura-de-potasiu,-cum-a-recomandat-alexandru-rafila

Concediile medicale luate de angajaţii din România într-un an au un impact în economie de 24 de miliarde de lei, arată un studiu realizat la cererea unei reţele de servicii medicale din ţara noastră.

Aceeaşi analiză arată că peste două milioane de angajaţi, adică mai mult de un sfert dintre cei care au un serviciu, se îmbolnăvesc, iar jumătate dintre zilele de concediu medical sunt cu spitalizare.

În acest condiţii şi ţinând cont că decalajul dintre cererea de forţă de muncă specializată şi ofertă este în creştere, angajatorii vor fi nevoiţi să adauge, la beneficiile pentru angajaţi, şi abonamentele medicale.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a explicat, în cadrul unei dezbateri, de ce sunt importante aceste abonamente.

Advertisements
  

Adela Cojan: Ele completează, practic, acţiunea amplă de prevenţie pe care a pornit-o şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate încă din primăvara acestui an şi în care au fost introduse consultaţii gratuite şi analize gratuite pentru populaţia peste 40 de ani, o dată pe an, pentru depistarea precoce a bolilor cronice cu impact major în sănătatea publică, obligatorie a fi efectuată o dată pe an, însă ritmicitatea acordării acestor consultaţii gratuite şi analize de laborator diferă faţă de ceea ce se întâmplă prin intermediul acestor abonamente, ceea ce înseamnă că cele două segmente se pot completa reciproc perfect.

Advertisements

Abonamentele medicale nu se mai adresează doar persoanelor care lucrează în birouri şi în corporaţii, ci şi muncitorilor din fabrici, persoanelor din categoriile vulnerabile, care, în mod obişnuit, nu ar avea acces la servicii sanitare private de calitate sau la o infrastructură medicală tehnologizată.

radio iasi

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ai avut o experienţă aparte în spital? Scrie-i Guvernului la adresa de mai jos!

Redacția

Doi copii au fost trimiși de urgență la Iași în urma a două accidente de joacă

Răzvan Grecu

Autotest antigen pentru diagnosticarea noului coronavirus, validat în România

Redacția
Încarcă...