NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

BEC a anunțat rezultatele finale ale alegerilor locale de la Pașcani! Vezi câte voturi au primit candidații pentru funcția de primar! (Document)

Au fost afișate pe site-ul Autorității Electorale Permanente rezultatele finale ale alegerilor locale de la Pașcani. Pe 27 septembrie pășcănenii au exprimat 12.483 de voturi valabile, care s-au împărțit la cei 8 candidați înscriși în cursa pentru funcția de primar.

Marius Pintilie a fost desemnat primarul Municipiului Pașcani cu 5.007 voturi, în timp ce primarul în funcție, Dumitru Pantazi a primit cu 385 de voturi mai puțin, adică 4.622. Următorul clasat în competiția electorală este Cristian Rățoi care a fost preferat de 1.051 de votanți, în timp ce Sorin Olariu, aflat pe poziția a IV – a, a obținut 601 voturi.

La o distanță de mai bine de o sută de voturi se regăsește Mioara Petrescu care a reușit să convingă 496 de cetățeni să-i acorde votul. Neculai Enea se clasează pe poziția a VI – a cu 304 voturi, în timp ce Lică Radu Dumitriu a obținut 292 de voturi.

Ultima poziție a clasamentului este ocupată de Gabriel Sofian care a obținut 110 voturi.

  

Cât privește voturile valabil exprimate pentru Consiliul Local acestea au fost mai puține decât cele pentru primar: 12.295,. Dacă la funcția de primar pășcănenii au ales un reprezentant al PNL, la Consiliul Local cele mai multe voturi le-a obținut PSD: 4.490, fapt ce le-a adus 8 mandate de consilier local.

Poziția a doua este ocupată de PNL cu 4141 de voturi, tot 8 mandate, urmat la mare distanță de Pro România, aflat la prima competiție electorală locală, cu 1.161 de voturi, număr ce a consemnat 2 mandate de consilier local.

Alianța USR Plus a obținut 771 de voturi, însă nu a intrat în Consiliul Local deoarece nu au reușit să depășească pragul electoral de 7%, pe care-l prevede legea pentru alianțele politice.

Ultimul loc în Consiliul Local a fost adujudecat la limită de PMP, care a obținut 624 de voturi, adică 5,07%.

Ceilalți competitori electorali nu au obținut voturile necesare pentru a intra în Consiliul Local. ALDE a primit 474 de voturi, Partidul Verde a fost votat de 335 de pășcăneni, îndependentul Dănuț Răuț a fost preferat de 184 de votanți, iar independentul Gabriel Sofian a reușit să adune 115 voturi.

Primarul ales Marius Pintilie și noii consilieri locali vor depune jurământul cele mai probabil săptămâna viitoare.

PROCES VERBAL 1

PROCES VERBAL 2

Advertisements

Related posts

Anchetă după un scadal iscat ieri seară, în centrul municipiului Pașcani

Marius Parteni

Asociația ”Lumină si Dar” angajează supraveghetor

Redacția

Informare meteo de ninsoare și lapoviță. ANM a anunțat zonele unde se va depune strat consistent de zăpadă

Redacția
Încarcă...