RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bebeluș din Botoșani ajuns la spital cu simptome de coronavirus. Mama băiețelului s-a întors din Italia și nu a respectat izolarea

Un bebeluş în vârstă de zece luni din judeţul Botoşani este suspect de îmbolnăvire cu coronavirus. Mama celui mic ar fi revenit de curând din Italia, iar după ce a a ajuns în ţară, a plecat de acasă. În prezent, bebeluşul se află în spital alături de tatăl său.

“Urmează să facă o anchetă, să o găsim, să aflăm care este situaţia. Noi ştim deocamdată de la tată că a venit acasă, nu avea simptome, dar copilul acum, prezentând simptome respiratorii, trebuie să fim foarte atenţi şi să infirmăm sau să confirmăm posibilitatea de a fi contactat virusul”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, Valentina Morcov.

Ea a adăugat că, în momentul de faţă există alte şase persoane, venite din diferite state europene, suspectate că ar fi contactat coronavirusul.

“Lucrurile evoluează foarte rapid. De unde aveam câte 3-4 săptămâna trecută, astăzi aveam şapte. Numărul creşte exponenţial. Nu sunt manifestări grave. Deocamdată avem foarte uşoare şi doar în fază de suspiciune”, a precizat medicul de la Secţia de Boli Infecţioase.

  

În judeţul Botoşani a fost confirmat, până în prezent, un singur caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

sursa A1

Related posts

“Mi-am văzut soţul într-o baltă de sânge”. Familia turistului lovit în cap de o bucată de stâncă, martoră la accidentul din Cheile Bicazului

Redacția

9.719 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate săptămâna trecută

Redacția

Medicii de familie cer adoptarea legii certificatului verde. „Ne mor mamele, taţii, fraţii”

Redacția
Încarcă...