RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bebeluș diagnosticat cu “roșu în gât”, mort de pneumonie

Un nou caz revoltator scoate in evidenta slabiciunea sistemului sanitar din Romania. Un copilas de numai 5 luni din comuna Garoafa-Vrancea a decedat in urma cu cateva zile din cauza pneumoniei, desi mama acestuia l-a dus la spital si a insistat sa fie internat. Medicul care l-a consultat i-a prescris tratament pentru rosu in gat si a hotarat ca nu necesita internare.

”Nepăsarea şi aşteptatul şpăgii omoară din nou. În data de 6 decembrie, o tânără din satul Ciuşlea, comuna Garoafa, s-a prezentat la unitatea primiri urgenţe Sf. Pantelimon Focşani cu fetiţa ei de numai 5 luni. După ce i -a făcut doar un control “în gât“, i s-a spus că fetiţa are roşu în gât şi atâta, eliberându-i-se doar o reţetă de tantum verde. Când tânăra a cerut să fie internată, i s-a spus că nu sunt locuri în spital şi că nu e grav. Până a doua zi de dimineaţă, un îngeraş de numai 5 luni şi-a primit perechea de aripi, trecând la cele sfinte, având PNEUMONIE. Nici măcar un control cu stetoscopul nu i s-a făcut“, scrie, pe Facebook, Lucian Constantin, cel care a semnalat cazul.Medicul care a consultat copilul sustine ca a facut consultatia ca la carte si nu-si explica modul in care starea micutului s-a alerat la numai o zi.

Mihaela Mihalache – medic pediatru: „Vineri la ora 12.14 am consultat copilul in varsta de 4 luni si jumatate din Ciuslea, comuna Garoafa. La examenul clinic nu am depistat simptomatologie respirator, semne de insuficienta respiratorie. Copilul respira bine, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe indelete, dezbracat la pampers ca asa consultam toti copiii sugari”.

Politistii au deschis un dosar penal pentru infracțiunii de ucidere din culpă.

  

sursa www.telem.ro

Related posts

Un bărbat a sunat la 112 să se autodenunțe că a condus băut, apoi s-a urcat în mașină și a mers la Poliție

Redacția

Pașcani: Plic cu bani predat poliției de o farmacistă!

Marius Parteni

Accident rutier cu două victime, la Războieni

Redacția
Încarcă...