NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Beatrice Mahler: Cred că valul 3 a ajuns în România. Situația din ultimele patru zile mă îngrijorează

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, crede că în România a ajuns deja valul trei al pandemiei. Medicul aduce că argument situația constatată în ultimele zile în spital, ca urmare a creșterii din nou a numărului de persoane internate.

Spitalele Covid din Capitală sunt din nou pline. La Marius Nasta, de exemplu, nu mai este niciun loc liber.

„Secția ATI este complet plină, inclusiv unitatea mobilă. În secție sunt câteva locuri libere, acolo fluxul de internări – externări permite să putem face externări și să rămânem în cursul zilei cu câteva locuri, dar ultimele patru zile a însemnat o creștere a numărului de pacienți și asta mă îngrijorează. Iar cu tulpină britanică pe care o avem în circulație nu e deloc greu să avem o creștere a numărului de cazuri pentru că e extrem de contagioasă. 

La cum au evoluat lucrurile în Marius Nasta, e o părere personală, eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare.

  

Dacă numărul de internări va rămâne același, și depinde de fiecare din noi cum vom respectă regulile și cum vom înțelege că împreună putem depăși acele momente de care ne e teamă tuturor, și anume depășirea capacității spitalelor de asistență pacientului Covid”, a declarat Beatrice Mahler.

Numărul pacienților aflați la terapie intensivă a urcat peste o mie. Sunt acum 1.022 de pacienți. În ultimele 24 de ore s-au raportat 2.096 de cazuri noi la un număr mic de teste: aproape 11.600.

Sunt trei județe în scenariul roșu. După Timiș și Maramureș, în clasament a intrat și Clujul cu trei cazuri la mia de locuitori. 

digi24

Advertisements

Related posts

Consum de carne – benefic sau cu numeroase contraindicații?

Redacția

Adrian Streinu-Cercel: Urmează 4 luni grele. Un nou val va fi în toamnă

Redacția

De ce acum sunt atâtea măsuri de relaxare față de perioada martie-aprilie, când erau câteva sute de infectări. Explicația lui Rafila

Redacția
Încarcă...